Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Marmara-Tekirdağ hattı çalışan feribot yanıyordu

Marmara-Tekirdağ hattı  çalışan feribot yanıyordu

Tekirdağdan Marmara-Saraylar Adasına yolcu ve araç taşıyan feribotun motor dairesinde 5 mil açıkta yangın çıktı. İçinde yüze yakın yolcu bulunan feribot yangının personel tarafından söndürülmesinin ardından feribot römorkör yardımı ile kıyıya çekil

Tekirdağ`dan Marmara-Saraylar Adası`na yolcu ve araç taşıyan feribotun motor dairesinde 5 mil açıkta yangın çıktı. İçinde yüze yakın yolcu bulunan feribot yangının personel tarafından söndürülmesinin ardından feribot römorkör yardımı ile kıyıya çekildi.
Edinilen bilgiye göre, Tekirdağ`ın Barbaros Beldesi Limanı`ndan geçtiğimiz gün saat 22.00 sıralarında içindeki yüze yakın yolcu ve 50 araçla Marmara Adası Saraylar Beldesi`ne gitmek için yola çıkan feribotun motor dairesinde belirlenemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Yangına gemi personeli müdahale etti. Feribot kaptanının acil durum bildirmesi üzerine kıyı emniyetine ait söndürme botları geminin bulunduğu yere hareket etti. Deniz polisi ve romorkörler yangın mahalline yönlendirilirken, feribottaki yangın kısa sürede gemi personeli tarafından söndürüldü.
Feribot römorkörlerle Tekirdağ Limanı`na getirildi. Olayı öğrenen feribottaki yolcuların yakınları limana akın etti. Telefonla yakınlarından sık sık bilgi alan vatandaşların meraklı bekleyişi devam etti. Feribottun limana yaklaşmasının ardından limana itfaiye ve ambulans sevk edildi. Yaralının olmadığı gemideki yolcular ve araçlar tahliye edildi.
CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü yangın hakkında bilgi almak için limana geldi. Yangının motor dairesinde çıktığını belirten Köprülü, "Allah`tan ölen ve yaralanan vatandaşlarımız olmadı. Yangın kısa sürede söndürülmüş. Bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun" dedi. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu