Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Marmara´ya jeneratörlerle elektrik verilmeye başlandı

Marmara´ya jeneratörlerle elektrik verilmeye başlandı

Marmara İlçe merkezine jeneratör aracılığıyla elektrik veriliyor.

Marmara İlçe merkezine jeneratör aracılığıyla elektrik veriliyor.
Marmara Adası´nda 29 Aralık Pazar günü saat 15.00´ten itibaren devam eden elektrik kesintisini sona erdirme çalışmaları zor şartlara rağmen ekiplerin yoğun özverisiyle devam ediyor.
Erdek İlçesi kırsal İlhan Mahallesi´nden Marmara Adası´na elektrik akımı sağlayan su altı kablolarını onaracak olan gemi kuvvetli fırtına nedeniyle Bandırma Limanı´nında hazır bekletilirken, UEDAŞ ekipleri, yoğun fırtınaya rağmen kıyı emniyetine ait botla adaya ulaştı.
Edinilen bilgiye göre; 29 Aralık Pazar günü saat 15.00 sıralarında Marmara Adası açıklarında bir geminin fırtınada sürüklenme tehlikesine karşı attığı çapası, 80 metre derinlikte Marmara Adası´nın elektriğini besleyen su altı kablolarına zarar verdi. Adada saat: 17.00 sıralarında başlayan elektrik kesintisi Pazar gecesi boyunca devam etti. Ada karanlığa gömülürken, ekiplerin gece boyu devam eden çalışmaları havanın aydınlanması ile birlikte hız kazandı. Uludağ Elektrik Dağıtım Şirketi (UEDAŞ) görevlileri, Marmara Adası´na elektrik desteği sağlayan hattın Erdek İlçesi kırsal İlhanlar Mahallesi´ne bağlı Secret koyunda kablo test işlemini gerçekleştirdi. Denizin 80 metre dibinden giden 11 kilometrelik su altı elektrik kablosunun 6.8´inci kilometresinde hasar meydana geldiği tespit edildi. Deniz dibindeki kabloların onarımı için Bandırma Limanı´nda hazır bekletilen gemi, hava koşullarının düzelmesiyle birlikte bölgeye gelerek çalışmalara başlayacak.

Başkan Aksoy, jeneratörleri devreye soktu

Marmara İlçesi´nde yaşanan elektrik kesintisine geçici çözüm olarak Saraylar Mahallesi´ndeki mermer ocaklarının kullandıkları jeneratörlerin devreye sokulması talimatı veren Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, mermer ocaklarından ilçe merkezine kamyonlarla jeneratör taşınmaya başlandı. Bölgedeki mermer ocaklarında bulunan jeneratörler iş makineleriyle kamyonlara yerleştirilip ada merkezine gönderilirken, UEDAŞ ekiplerinin destekleriyle ilçe merkezine elektrik verilmesine başlandı.

İlçe merkezinin ardından sırada kırsal mahalleler var

Önce ilçe merkezine elektrik verdiklerini söyleyen UEDAŞ Sistem İşletme Direktörü Volkan Çelik, diğer jeneratör kurumlarının tamamlanmasıyla birlikte adadaki diğer bölgelere de elektrik verileceğini ifade etti.

Marmara Adası´nda yaşanan elektrik kesintisinin bertaraf edilebilmesi için geçici çözüm olarak Saraylar ve Badalan Mermer Ocaklarından sağlanan jeneratörlerin trafolara takıldığı bilgisi veren Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, ?Elektrik hatlarında yaşanan büyük sorun ortadan kaldırılana kadar ilçemize bu şekilde elektrik verilmeye çalışılacaktır. Bu süreci dikkat ve özen ile en kısa sürede atlatabilmemiz için halkımızdan ricamız bu süre zarfında elektriğin sadece aydınlatma ve telefonların şarjı için kullanılmasıdır.? diye konuştu.

Diğer yandan, ada da faaliyet gösteren fırınların ekmek üretimi yaptığı, yiyecek ve içecek sıkıntısının yaşanmadığı belirtilirken, bugün adadan kalkacak olan feribot ile sefer yapılıp ulaşımın tekrar sağlanacağını bildirildi. 

Haber: Tuncay Ertan

 



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli