Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Maskeli ve bıçaklı gaspçı yakalandı

Maskeli ve bıçaklı gaspçı yakalandı

Kepsut´un Nusret Mahallesi´nde yalnız yaşayan H.B. isimli kadın, evinde uyuduğu esnada yüzü maskeli bir şahıs tarafından uyandırılarak,,,

Kepsut´un Nusret Mahallesi´nde yalnız yaşayan H.B. isimli kadın, evinde uyuduğu esnada yüzü maskeli bir şahıs tarafından uyandırılarak boğazına bıçak dayanmak suretiyle önce "Seni öldüreceğim, keseceğim" denilerek tehdit edilmiş, daha sonra da kolunda ve elinde takılı olan 5 adet altın bilezik ile 2 adet altın yüzük gasp (yağma) edilmiş ve H.B. isimli kadından ayrıca para istedi.
Gasp olayı ile karşı karşıya kalan H.B. isimli kadının, maskeli şahsın bir anlık boşluğundan yararlanmak suretiyle "İMDAT" diye bağırarak yardım istemesi üzerine, aralarında boğuşma başlamış, boğuşma sırasında H.B. isimli kadın bacağından bıçaklanmış ve kimliği belirsiz maskeli şahıs mutfak penceresinden atlayarak kaçmıştı.
Gasp olayının Kepsut Cumhuriyet Savcılığı´na intikal etmesini takiben, Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Olay Yeri İnceleme Timi ve Kepsut İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından olay yeri ve çevresinde yapılan inceleme sırasında, H.B. isimli kadın ile maskeli şahıs arasında geçen boğuşma sırasında yırtılan ve maskeli şahsın olay sırasında eline giymiş olduğu plastik eldivenlerden birisi evin bahçesinde bulunarak parmak izi ve DNA tespiti yapılabilmesi amacıyla İstanbul Jandarma Kriminal Laboratuvarı ve İzmir Adli Tıp Kurumu´na gönderildi.
Aynı zamanda Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı tarafından olay fail/faillerinin tespit edilmesi ve yakalanabilmesi amacıyla özel ekip oluşturulup, bölgede bu tür olaylara karışabilecek şahıs/şahıslara yönelik çalışma başlatıldı.
İzmir Adli Tıp Kurumu´ndan gelen sonuçlara göre, olay yerinde ele geçirilen eldivende bulunan terden elde edilen DNA örnekleri ile kan ve kıl örnekleri alınan şüphelilerden M.K. isimli şahsın DNA sonucunun uyuşması üzerine, M.K. isimli şüpheli hakkında Kepsut Sulh Ceza Hakimliği tarafından "Yakalama Emri" çıkarılırken, şüpheli 5 Ağustos 2019 günü saat 02.00 sıralarında Kepsut ilçe merkezinde yakalandı. Şüphelinin üst aramasında ise 1 adet sahte 100 TL para ele geçirildi. Bu olayla ilgili olarak M.K. isimli şüpheli ile azmettiricisi olarak değerlendirilen F.B. isimli şüpheli "Gece Vakti Kendini Gizleyerek Konutta Silahlı Yağma (Gasp)" suçundan Adli makamlara sevk edildi. M.K. isimli şüpheli tutuklanarak Balıkesir Kapalı Cezaevi´ne teslim edildi. F.B. isimli şüpheli ise hakkında verilen "Adli Kontrol Kararı" ile serbest bırakıldı.
M.K. isimli şüpheli hakkında ayrıca "Parada Sahtecilik" suçundan da yasal işlem uygulandı.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı