Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

?Matematik ve Sanat? projesi açılış töreni yapıldı

?Matematik ve Sanat? projesi açılış töreni yapıldı

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı çağrısı kapsamında Balıkesir İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Balıkesir Üniversitesi ortaklığı ile yürütülen ?Matematik ve Sanat? projesinin açılış töreni Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksekokul

Salı günü Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu´nda gerçekleştirilen açılış törenine Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Balıkesir İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Balıkesir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Elif Çimen, Balıkesir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Narlı, İlçe Millî Eğitim Müdürleri, İl Millî Eğitim Şube Müdürleri, öğretim üyeleri, idareci, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
?Matematik ve Sanat? Projesi ile; disiplinler arası bir yaklaşımla öğrencilerimize matematiğin, sanat eserlerindeki ve tarihi yapılardaki yansımalarını keşfettirme; öğrencilerin tasarım becerilerini geliştirme; doğadaki soyut bir kavramdan yola çıkarak sanatsal etkinlikler aracılığıyla somut materyaller oluşturma; matematiği sanatın görselleştirme ve estetik bakış açısıyla anlamlandırma; somut ürünler ortaya çıkarma süreçlerinde görsel sanat dallarından yararlanma ve süreç boyunca çevrim içi etkileşimli uygulamalarla bu kazanımları 21. yüzyıl becerileriyle destekleme amaçlamaktadır.
Proje Yürütücüsü Banu Memişoğlu´nun proje bilgilendirme konuşmasının ardından açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Yakup Yıldız, ?Birçok insan için matematik sadece sembol ve kurallardan oluşan, eğitim yaşantıları boyunca zorlandıkları, kimseye faydası olmayan bir derstir. Matematikle sanat bazıları için de yan yana gelmesi gereken en son iki daldır. Eğitim öğretim hayatı boyunca matematikten sürekli düşük not alan, korkan, uzak duran, başarısız olan birisi için matematikle sanatın ne bir ilişkisi, ne de matematiğin sanatsal bir değeri olabilir. Halbuki gerçek hiç de böyle değildir. Matematik sadece rakam ve sembollerle uğraşan bir disiplin olarak anlaşılmamalıdır. Elbette rakam ve semboller matematiğin en önemli bileşenidir, fakat asla matematiğin tamamı değildir. Matematik; mimarlık, müzik, resim gibi sanat dallarındaki uygulamaları ile sanatla iç içedir. Bu proje sayesinde öğrencilerimize matematiği, geometriyi farklı bir bakış açısı ve disiplinle, sevdirerek anlatacağımıza inanıyor; emeği geçen tüm öğretim üyelerimize, öğretmenlerimize teşekkürü bir borç biliyorum.? dedi.
Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir´de: ?Üniversitemizin Fen Edebiyat Fakültesi, Necatibey Eğitim Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültesinin destek verdiği Matematik ve Sanat projesinde, öğrencilerimize teorik bilgiyi mümkün olduğunca görselleştirilerek etkileşimli uygulamalarla aktarılmasının çok önemli olduğuna inanıyorum.? dedi.
1 yürütücü, 4 uzman, 9 eğitmen, 6 rehber ile 36 öğrenci katılımları ile 5 gün sürecek olan projenin açılış töreni; öğretim üyeleri, öğretmen ve öğrencilere katılım belgelerinin Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Balıkesir İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız tarafından takdim edilmesi ile sona erdi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli