Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Mavi Bayrağı en çok artıran il Balıkesir oldu

Mavi Bayrağı en çok artıran il Balıkesir oldu

Kıyılarında 31 mavi bayrağın dalgalandığı Balıkesir´de mavi bayrak töreni Ayvalık´ta gerçekleştirildi.

Kıyılarında 31 mavi bayrağın dalgalandığı Balıkesir´de mavi bayrak töreni Ayvalık´ta gerçekleştirildi.
22 olan mavi bayrak sayısını bu yıl 31´e çıkaran Balıkesir, mavi bayrak sayısını en fazla artıran il oldu.
Geçen yıl 22 olan Mavi Bayrak sayısını bu yıl 31´e çıkaran Balıkesir´de Mavi Bayrak töreni Ayvalık Paşalimanı´nda, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz´ın katılımıyla yapıldı.
Türkiye´de, Mavi Bayrak sayısını en fazla artıran il olan Balıkesir´de bu yıl; Ayvalık´ta 11, Burhaniye´de 5, Edremit´te 7, Erdek´te 5 ve Gömeç´te 3 plajda Mavi Bayrak dalgalanıyor.
Törenin açılış konuşmasını yapan TÜRÇEV Kuzey Ege İlleri Bölge Koordinatörü Doğan Karataş, 1985 yılında Fransa´da başlayan bir çevre hareketi olan Mavi Bayrak uygulamasının Türkiye´de 1993 yılında başladığını, buna rağmen Türkiye´nin sahip olduğu Mavi Bayraklı 486 plajı ile İspanya ve Yunanistan´ın ardından dünyada 3´üncü sırada yer aldığını söyledi.
"Mavi Bayrak sadece denizin temizliği değildir. Mavi Bayrak can güvenliğinin, çevre yönetiminin, en önemlisi de çevre eğitiminin garantisidir." diye konuşan Doğan Karataş "2019 yılında Balıkesir´de 22 Mavi Bayrak bulunmaktaydı. Geçtiğimiz yıl başlatılan Mavi Bayrak sayısının ve niteliğinin artırılması çalışmalarına Türkiye´de Mavi Bayrak sayısını en fazla artıran il olmuştur." açıklamasında bulundu.
Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin "Mavi Bayrağın sürdürülebilir olması ve uzun vadede devam edebilmesi için hepimize büyük görev düşmekte. Bize emanet edilen Ayvalık´ımıza sahip çıkmak ve korumak en önemli görevimiz." dedi.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ise yaptığı konuşmada "Bizim 291 kilometre sahil bandımız, her yerde Mavi Bayrak alabilecek tesisleşmiş kumsallarımız ve plajlarımız var. Türkiye´de Mavi Bayrak sayısını en çok artıran il olarak başarıyı yakaladık ama sürdürülebilir olmak çok önemli. Ben emeği geçen bu işe gönül veren herkese teşekkür ediyorum." diyerek sözlerine ekledi. Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli