Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Mavi Bayraklı plajlar denetlendi

Mavi Bayraklı plajlar denetlendi

Deniz ile plajlarının temizliğini simgeleyen Mavi Bayrak denetimi için Burhaniye'ye gelen ekipler plajlarda incelemelerde bulundu.

Deniz ile plajlarının temizliğini simgeleyen Mavi Bayrak denetimi için Burhaniye’ye gelen ekipler plajlarda incelemelerde bulundu.
2015 yılı Plaj, Marina ile Yat Limanlarının Mavi Bayrak denetimi için Burhaniye’ye gelen Ege İlleri Mavi Bayrak Koordinatörü Doğan Karataş, Burhaniye Belediyesini ziyaret ederek Burhaniye Belediye Başkan Yardımcısı Cemal Akkılınç ile görüştü.
2014 yılında 6 Mavi Bayrağı plajlarında dalgalandıran Burhaniye Belediyesi’nin, 2015 yılı Mavi Bayrak hakkını devam ettirmek ve daha da arttırmak üzere çalışma başlattıklarını açıklayan Belediye Başkan Yardımcısı Cemal Akkılınç, Burhaniye plajlarında Mavi Bayrakların arttırılması için çok titiz davrandıklarını söyledi.
Burhaniye Belediyesinin bu konuda çok hassas davrandığını ve her sene Mavi Bayrağı almaya hak kazandığını söyleyen Ege İlleri Mavi Bayrak Koordinatörü Doğan Karataş, Burhaniye plajlarının kalitesinden övgüyle söz ederken, bölgede Mavi Bayrakların daha da arttırılabileceğini, 2015 yılı Mavi Bayrak hakkını devam ettirmek üzere denetimlerin devam edeceğini vurguladı.
Bilindiği gibi; Avrupa’da 30 ülke, dünya çapında toplam 49 ülkede uygulanan Mavi Bayrak Programı Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı (Foundation for Environmental Education, FEE) tarafından koordine ediliyor. Türkiye temsilciliğini Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) yaptığını, Türkiye 383 plaj, 21 marina ve 13 yat Limanı ile İspanya ve Yunanistan`dan sonra en çok Mavi Bayrak sahibi olan üçüncü ülke oldu.
Balıkesir’de, 2014 yılında Ayvalık’ta 8, Burhaniye’de 6, Edremit’te 5, Gömeç’te 3 olmak üzere toplam 20 plaj, 1 marina ve 1`de yat limanında toplam 22 Mavi Bayrak dalgalandığı bildirildi.



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı