Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

MEB Müsteşarı Tekin Balıkesir´de

MEB Müsteşarı Tekin Balıkesir´de

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Doç.Dr.Yusuf Tekin, Balıkesir´de eğitim yöneticileri ile iftarda bir araya geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Doç.Dr.Yusuf Tekin, Balıkesir´de eğitim yöneticileri ile iftarda bir araya geldi.
Balıkesir Yeni Öğretmenevi´nde Saat 18.30´da MEB Müsteşarı Doç.Dr. Yusuf Tekin´in katılımıyla eğitim yöneticilerine yönelik gerçekleştirilen İftar programına, MEB Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci, Yükseköğretim ve Yurtdışı Eğitim Genel Müdürü Bülent Çiftçi ve Bakanlık Müşaviri Veysel Erdel, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, ilçe milli eğitim müdürleri ile okul müdürleri eşlik etti.
Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin, İftar programından önce beraberinde MEB Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci, Yükseköğretim ve Yurtdışı Eğitim Genel Müdürü Bülent Çiftçi, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız ile birlikte Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı´yı makamında ziyaret etti.
Tekin´i makamında ağırlayan Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir´de yürütülen eğitim ve öğretim faaliyetleri ve projeler konusunda bilgiler verdi.
Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin´de, Milli Eğitim Bakanlığı olarak yürütüş olukları müfredat değişikliği ile ilgili bilgiler vererek, tüm öğretim seviyeleri için başlatılan müfredat değişiminde ilk aşamanın tamamlandığını ve 2017-2018 eğitim-öğretim yılında hayata geçirileceğini belirtti.
Yeni ders kitaplarının sadece öğretmenlerin yazdığı vurgusunu yapan Doç.Dr. Yusuf Tekin, ?Özellikle 1. , 5. ve 9. sınıf müfredatları olmak yepyeni bir müfredatla eğitim öğretim yılına başlayacağız. Tasarımı, baskı kalitesi her anlamda yüz akı olarak göstereceğimiz bir kitap seti ile inşallah 2017-2018 eğitim öğretim yılında 18 Eylül 2017 Pazartesi günü çocuklarımızın masalarında olacaklardır.? dedi.
Öğretmenlerin bu yaz döneminde yeni müfredat ile ilgili hizmet içi eğitim süreçlerine tabi tutulacağını ifade eden Doç. Dr.Yusuf Tekin, ?Yeni müfredatın ne getirdiğini, size arkadaşlarımız anlatacaklar. Her ilden her bir branş için en az iki tane bu konuda eğitim alan formatör öğretmen görev alacaktır. Formatör öğretmenler sizlere yeni müfredat tanıtıp yeni müfredatın eski müfredattan farkları ayrıntılı şekilde anlatacaklardır. Milli ve manevi değerlerimizin çocuklarımıza kazandırılması için neler yapılması gerektiğine dair ayrıca bilgi verileceklerdir. Sizden bu formatör eğitimlerini ve eğitimlere katılmayı ciddiye almanızı özellikle istiyorum. Yeni müfredatın hayata geçirilmesinde sizin katkılarınız en başak noktada olacaktır.? dedi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Müsteşarı Tekin Balıkesir
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false