Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Meclis kararı alınsın

Meclis kararı alınsın

Gönen Üniversitesi konusunun meclise getirilmesi istendi

Ömer Seyfettin Uygulamalı Bilimler Fakültesi´nin Belediye Meclisinin gündemine getirilmesi istendi.
Ömer Seyfettin Uygulamalı Bilimler fakültesinin meclis gündemine gelmesi gerektiğini savunan Gönen Belediyesi´nin CHP´li Meclis Üyesi İbrahim Palaz, ?Gönen´in geleceği söz konusu. Adı bile Gönen´e tescillenen fakültemizi kazanmak için alınacak meclis kararı alıp, her türlü girişimde bulunmalıyız. Gönen öyle hafife alınacak önemsenmeyecek bir ilçe değildir. Önemli değerleri olan Balıkesir ili için gerek coğrafi gerek stratejik gerek ekonomik gerekse siyasi olarak son derece önem arz eden bir ilçedir.? dedi.
Ömer Seyfettin Uygulamalı Bilimler Fakültesinin akıbeti Gönen´de tartışma konusu olurken, açıklamalarıyla Gönen´e fakülte kurulmasına sıcak bakmadığının mesajını veren AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı şimşekleri üzerine çekti.
Gönen´in, Güney Marmara Bölgesinin en önemli çekim merkezlerinden biri olduğuna işaret eden CHP´li Belediye Meclis Üyesi İbrahim Palaz, ?Biz, tarımsal üretimin merkeziyiz. Kaplıca turizmimiz; şehir arıtması çay ıslahı ve tabakhanenin taşınmasıyla gelişir. Pembe gözlük takmaya lüzum yok, biz sanayi şehri olmayız. Ancak Gönen öyle hafife alınacak, önemsenmeyecek bir ilçe değildir. Önemli değerleri olan Balıkesir ili için gerek coğrafi gerek stratejik gerek ekonomik gerekse siyasi olarak son derece önem arz eden bir ilçedir. AK Parti Milletvekili Sema Kırcı hanımefendiye, partisine en fazla oy Balıkesir´de hangi ilçeden geldiği de mutlaka hatırlatılmalıdır. Ömer Seyfettin Uygulamalı Bilimler Fakültesinin Gönen´e kurulması kararı siyasi iktidarın gücüyle alınmıştı. AKP kurulduğu günden beri AKP´nin kalesi haline gelen Gönen´i, siyasi iktidar fakülte kurulma kararıyla ödüllendirmişti. Gönen´de yaşayan bir yurttaş olarak benim ve benim gibi düşünen birçok insan için fakültenin kim ya da kimler tarafından kurulduğu değil, ilçemize sağlayacağı kazanımdır. Üniversite bacasız sanayi, ilçenin sosyo ekonomik ve kültürel gelişimini katkı sağlayacak bir oluşumken, fakültenin Gönen´e kurulmasına aynı siyasi iktidarın Güney Marmara´yı temsil eden milletvekili tarafından nahoş bakılması, öncelikle Gönen´de AK parti ve AK Parti yerel yönetimine yapılmış bir saygısızlıktır. Belediye Başkanımız, meclis kararı aldırsın. Fakültenin ilçemize kazandırılması için kendisinin peşine düşüp, ne gerekiyorsa yapmaya hazırız.? diye konuştu.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Meclis kararı alınsın
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false