Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Meclis toplandı

Meclis toplandı

Kaybettiğimiz meclis üyesi Gürol Süzgün ve tiyatromuzun duayeni Genco Erkal´ın isimleri Erdekteki cadde ve sokaklara verildi

Erdek Belediye Meclisi´nin kasım ayı toplantısı yapıldı.

Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´nın başkanlığında gerçekleşen toplantıda bir süre önce yaşamını yitiren CHP´li meclis üyesi Gürol Süzgün ile 1958-1962 yılları arasında, Erdek´te tiyatro şenlikleri düzenleyen tiyatromuzun duayen isimlerinden Genco Erkal´ın isimleri, ilçemizdeki bazı cadde ve sokaklara verildi. Meclis, komisyonlardan gelen raporların doğrultusunda, Süzgün´ün isminin Menekşe Caddesi´ne, Genco Erkal´ın isminin ise Kültür Sokak´ın arkasında yer alan 5 No´lu sokağa verilmesini uygun gördü. Erkal´ın isminin verilmesi konusunda başvuruyu gazeteci-yazar Önder Balıkçı yapmıştı. 18 No´lu sokağa Fehmi Demirhan´ın isminin verilmesi önerisi, komisyon raporuna uygun olarak reddedildi.

Meclis, ayrıca Erdek Belediyesi´ne bir ziraat mühendisi, bir ziraat teknisyeni, bir peyzaj mimarı ve bir veteriner alınması için karar verdi.

SARI:"MIRIZ´IN ARAMIZDAN AYRILMASI ERDEK´İN KAYBIDIR"

İşadamı Osman Mırız´ın vefatının Erdek adına kayıp olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, "Osman Mırız, 1990´lı yıllarda Erdek´e gelmişti. Erdek için önemli bir yatırımcıydı. Yalnız yaz aylarında değil, diğer aylarda da çok sevdiği Erdek´te kalıyordu. İstanbul´daki cenaze törenine de Erdek´i temsilen katılaarak ailesinin acılarını paylaşıp baş sağlığı diledim. Bir kez daha ailesine ve yakınlarına baş sağlığı dileklerimi iletiyorum. Genç yaşta kaybettiğimiz için üzgünüz. Allah, ailesine sabır versin" dedi.

                                                           Taygun ERTAN



Anahtar Kelimeler: Meclis toplandı
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli