Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Meclis Bandırma Ticaret Odası’nın arsa devir isteğine onay verecek

Meclis Bandırma Ticaret Odası’nın arsa devir isteğine onay verecek

Bandırma Belediye Meclisi’nin haziran ayı toplantısı yapıldı.

Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun’un başkanlığında gerçekleşen toplantıda belediye meclis üyelerinden bazılarının mazeret dilekçeleri dahil toplam 10 gündem maddesi görüşüldü.
HÜSEYİN KOÇYİĞİT ANILDI
Belediye Başkanı Tosun, toplantıyı açmadan yaptığı konuşmada, CHP’li belediye meclis üyesi Hüseyin Koçyiğit’in vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirirken şunları söyledi:
“Hüseyin Koçyiğit arkadaşımız Gebze’de bir süre önce ilik nakli olmuştu. Ancak hastalığı yenemedi ve bu sabah saat 09.30’da Gebze’de vefat etti. Eski yıllarda Petrol-İş Sendikası Bandırma Şube Başkanlığı da yapmıştı. Rahatsızlığı nedeniyle Bandırma Belediye Meclisi’ndeki görevini bir yıldır yürütemiyordu ve raporluydu. Bandırma Belediyesi’nin Aksakal Mahallemizden sorumlu meclis üyemizdi. Sevgi dolu bir ağabeyimizdi. Başta eşi, oğlu ve kızı olmak üzere tüm ailesine baş sağlığı ve sabır diliyorum. Yarın Aksakal’da onu son yolculuğuna uğurlayacağız.”
Belediye Başkanı Tosun, ardından belediyenin mayıs ayı çalışmaları ve hizmetleri hakkında görüntülü sunum yaptı.
ÂDEM YILMAZ KÜRSÜDE
Belediye Başkanı Tolga Tosun, ardından gündem dışı olarak Bandırma Ticaret Odası Başkanı Âdem Yılmaz’a söz verdi. Yılmaz, Odaya yeni hizmet binası yapmak için belediyeden 600 Evler Mahallesi, 2491 ada, 2 no’lu parselin devrini istemeleri hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Yılmaz, 5955.66 metre karelik alana içinde büyük bir tiyatro, söyleşi ve panel salonunun da bulunduğu, Bandırma’ya yakışır bir bina kazandırmayı planladıklarını, bu kompleks binanın maliyetinin yaklaşık 100 milyon lirayı bulacağını belirtti.
CHP, AK Parti, İYİ Parti ve MHP’li üyeler, Bandırma Ticaret Odası’nın bu isteğine olumlu yaklaştıklarını belirttiler. Ak Parti grup başkanı Zeynep Özgün, Ticaret Odası’nın bu isteğinin oldu-bittiye getirildiği, rant bulunduğu dedikodularına açıklık getirilmesini, ihale ve rayiç devir bedeli hakkında açıklama yapılmasını istedi.
TOSUN: “ALGI OPERASYONU YARATMAK İSTEYEN KİŞİYE PABUÇ BIRAKMAM”
Bandırma Ticaret Odası’nın, kentin en önemli sivil toplum kuruluşu olduğuna dikkati çeken Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, şunları aktardı:
“Bu konuda asla bir oldu-bitti veya rant olamaz. Sanayi bölgesi girişindeki bu arsa, belediyenin hizmet alanı olup, tapusu yok. Belediyenin hizmet alanı konumundaki bir yeri kim satın alır. Bu alanı kime peşkeş çekeceğiz. Kamudan kamuya peşkeş olur mu? Şimdi bu konuyu biz yeni gündeme alıyoruz. Daha işin başındayız. Konu, belediyenin ilgili komisyonlara gidecek, görüşüldükten sonra yeniden meclisimize gelecek. Kararı biz vereceğiz. Uygun görülürse Ticaret Odası ile protokol imzalayacağız. Bu konuda, bir gazeteci, hiçbir doğruya dayanmayacak şekilde algı yaratmaya çalışıyor. Ben bu kişiye pabuç bırakmam.”
YALÇIN CÖMERT KONUŞUYOR
CHP’li meclis üyesi, kent plancısı Yalçın Cömert, “Bu bir arsa satışı değildir. Sözün kısası belediye olarak bizim hayata geçiremediğimiz bir yeri bir başkası yapacak. Bu bir avan projesidir. Biz, belediye olarak Ticaret Odası ile rakip değiliz. İki gücün birleşmesiyle Bandırma’ya güzel bir eser kazandırmak kadar güzel ne var?”
LEVENT COŞKUN KONUŞUYOR
CHP’li A. Levent Coşkun da “Bu konu, yetersiz bilginin toplumu nereye götürdüğünü gösteriyor” değerlendirmesinin ardından, “Yeri alacak Ticaret Odası, buraya 100 milyon lira harcayarak, tiyatro salonuyla birlikte Bandırma’ya modern bir bina kazandıracak. Rant bunun neresinde? Bu girişimi için Bandırma Ticaret Odası’na teşekkür etmeliyiz. Bu ve bunun gibi diğer projelere de evet demeliyiz” dedi.
MERVE POLAT KONUŞUYOR
CHP’li Av. Merve Polat da Ticaret Odası’nın bedel karşılığında, hizmet binası yapmak istediğine dikkati çekerek, “Bu yerin satış bedelini Kıymet Takdir Komisyonu belirleyecek. Bugüne kadar belediye olarak hukuksuz hiçbir iş yapmadık. Bu bizim onurumuzdur” diye konuştu.
AKP’li bir meclis üyesi de “Kimse bu hizmet binasının yapılmasına karşı çıkmıyor. Bu kadar uzun tartışmaya gerek var mı? Bir deli, kuyuya bir taş atıyor, hepimiz onu çıkarmaya çalışıyoruz. Gerçekten de çok komik” dedi.
Bandırma Ticaret Odası’nın arsa devir isteği, oy birliğiyle “Kıymet Takdir Komisyonu” ve “İnceleme Araştırma Komisyonu”na gönderildi.
Haber: ÖNDER BALIKÇI



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı