Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Meclis Dün Toplandı

Meclis Dün Toplandı

İlçedeki Pazar yerlerine zam yapıldı

Erdek Belediye Meclisi, Belediye Meclis üyesi M.Ali Yağcı`nın mazeretli sayılması nedeniyle 12 kişilik meclis 6 maddeden oluşan gündemin ele alındığı olağan Mayıs ayı toplantısı dün yapıldı. Toplantıda pazar yerlerinden alınan yer tahsis ücetlerine zam yapılması kararlaştırıldı. Bu arada Belediye bünyesinde geçici ve sözleşmeli olarak çalıştırılmak üzere eleman alınması da karara bağlandı.
PAZAR YERİ İŞGALİYE ÜCRETİ ARTTIRILDI
Gündemin ilk maddesinde yer alan 2012 yılı Kesin Hesaplarının görülmesi, 9 kabul, 2 red ve 1 çekimser oyla kabul edildi. İkinci maddedeki Mahalli İdareler Norm Kadro İlke ve Standartlaına dair yönetmelikte belirtilen yetkiye göre 5 ay 29 gün geçici kadroda çalıştırılmak üzere işçi alınması da oybirliği ile kabul edildi.
Gündemde yer alan diğer 3 madde İmar Komisyonu`na havale edilirken, pazar yerlerinden alınan yer tahsis işgaliye ücretinin daha önce m2`si 50 kuruş olarak alınan bedelin Mayıs ayından itibaren m2`si 2 liradan alınması da 9 kabul, 2 red ve 1 çekimser oyla kabul edildi.
ASKERİ LOJMANLARININ DURUMU DA GÖRÜŞÜLDÜ
Meclis gündeminde yer almamasına rağmen, Alaaddin mahallesindeki askeri lojmanların belediyeye devri de konusu da görüşüldü. 
Konu hakında meclis üyelerine bilgi veren Garnizon Komutanı Tab. Albay İkender Tunaboylu`nun, arsa tapusu Belediyenin olan 3 blok ve 18 daireden oluşan lojmanların devri konusunda devam eden davaların düşürülmesi için MSB, Belediye ve Mal Müdürlüğünden birer yetkili elemanın katılımıyla konunun incelenmesi ve çözüme kavuşturulması talebi de görüşülerek kabul edildi.
Haber : Sayim Alkazak


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli