Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Meclis üyeliği düşürülen Dürmüş için son sözü yargı söyleyecek

Meclis üyeliği düşürülen Dürmüş için son sözü yargı söyleyecek

Devamsızlık gerekçesiyle üyeliği düşürülen Susurluk Belediye Meclisi’nin AK Parti’li Üyesi İbrahim Dürmüş için olağanüstü toplanan Susurluk Belediye Meclisi’nde karar değişmedi. Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney’in komisyon

Devamsızlık gerekçesiyle üyeliği düşürülen Susurluk Belediye Meclisi’nin AK Parti’li Üyesi İbrahim Dürmüş için olağanüstü toplanan Susurluk Belediye Meclisi’nde karar değişmedi. Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney’in komisyon kurulsun talebi oy çokluğuyla reddedildi. 
Dürmüş ile ilgili son kararı yargı verecek 
Susurluk Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısında üyeliği düşürülen AK Partili İbrahim Dürmüş için olağanüstü meclis toplantısı düzenlendi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan gelen mütalaanın da tartışıldığı Susurluk Belediye Meclisi’nde, Belediye Başkanı Nurettin Güney’in Dürmüş’ün durumunun daha detaylı olarak incelenmesi için bir araştırma komisyonu kurulması talebi değerlendirildi. 
Konuyla ilgili kafa karışıklıklarının ortadan kaldırılması için CHP, İYİ Parti, AK Parti ve MHP’li meclis üyelerinden oluşacak bir araştırma komisyonu kurulması önerisi olduğunu kaydeden Başkan Güney, “Susurluk Belediyesi’nde bugüne kadar hiçbir zaman partizanlık yapılmadı. Komisyon araştırsın ve sonra yeniden oylama yapalım. En doğru kararı verelim ki herkes memnun ayrılsın. Kimsenin aklında soru işareti kalmasın.” şeklinde konuştu. 
Üyelik düşürülmesi kararının ardından gazetelerde atılan manşetlere tepki gösteren CHP’li Belediye Meclis Üyesi Murat Kula, meclis iradesini hiçe sayarak yandaş medyadan üyelerin tehdit edilmesinin çok vahim olduğuna dikkat çekti. Yıllardır vesayetle mücadele ettiğini söyleyen AK Parti’nin, meclis iradesini vesayet altına almaya çalışmasının çok manidar olduğuna vurgu yapan CHP’li Kula, AK Partililere seslenerek; “Eğer bizi görevden alacaksanız bizim arkamızda Susurluk halkı var. Biz kimseden korkarak tehditle oy vermeyiz. Biz belediye meclis üyesi olma onurunu yaşadık. Bu salona onurumuzla, şerefimizle, itibarımızla geldik ve yine aynı şekilde başımız dik çıkacağız. Komisyon kurulmasına gerek olmadığını düşünüyoruz bizim oyumuz belli.” dedi. 
AK Parti Grubu’nun bakanlık mütalaası ve belediye kanunundaki ilgili maddeler doğrultusunda, İbrahim Dürmüş’ün adaylığının düşmemesi yönündeki ısrarının devam ettiği olağanüstü toplantıda, üyeler arasında zaman zaman sözlü sataşmalar da yaşandı. 
CHP ve İYİ Parti gruplarının, komisyon kurulmasına gerek olmadığı, meclis için bunun zaman kaybı olacağı, önceki meclis toplantısında alınan kararın geçerli olması gerektiği şeklindeki görüşüne, AK Parti ve MHP’li üyeler karşı çıktı. 
Başkan Güney ise Dürmüş için bir araştırma komisyonu kurulması gerektiğini savundu. Güney’in komisyon kurulması talebine karşın, CHP ve İYİ Partili üyeler ret oyu kullandı. Güney, AK Parti Grubu ile birlikte komisyon kurulmasına ‘evet’ dedi. Araştırma komisyonu talebi 7’ye karşı 9 oyla reddedildi. Dürmüş ve AK Parti grubunun konuyu yargıya taşıyacağı öğrenildi. 
Haber Merkezi



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı