Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Mecliste Kastri tartışması

Mecliste Kastri tartışması

Erdek Belediye Meclisinin Mart 2012 ayı toplantısı Çarşamba günü yapıldı. Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysanın Başkanlığında toplanan meclise CHPli üye A. Sümer Balkan dışında CHPli 8, AKPli 6 üyenin tamamı katıldı.

Erdek Belediye Meclisinin Mart 2012 ayı toplantısı Çarşamba günü yapıldı.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`ın Başkanlığı`nda toplanan meclise CHP`li üye A. Sümer Balkan dışında CHP`li 8, AKP`li 6 üyenin tamamı katıldı.
Meclisin birinci gündem konusu; Erdek Zeytinli Mahallesi sınırları içinde bulunan Kastri Mevkii İlave ve Revizyon uygulama imar planlarında revizyon yapılması konusu oluşturuyordu.
Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, gündemi okuyup ardından söz verdiği CHP`li üye M. Ali Kılıç, Kastri revizyon Planı hakkında mahkemenin verdiği kararlar doğrultusunda değiştirilmesini isteyip, "Bence mahkemenin verdiği bozma kararlarının düzeltilip kabul edilmesi uygundur" dedi.
CHP`li üye Nimet Kalafat, söz konusu gündeme ait itiraz gerekçelerini meclis üyelerine okuyup, ardından bu konunun meclis gündeminden çıkarılmasını isteyip, konunun görüşülmek üzere İmar komisyonunu gönderilmesini ret ediyorum şeklinde görüş ifade etti.
AKP`li üye Melek Decan Erarslan, Meclisin gündemine getirilen değişiklik içinde sahildeki kıyı kenar çizgisiyle ilgili değişikliğin olmadığını anlattı.
CHP`li üye Burhan Karışık, Tekrar yapılacak olan revizyon da vatandaşların 5, 10 yıl daha bekleyebilecekleri uyarısında bulundu.
Üyelerin görüşlerini bildirmesinden sonra konuşan Erdek Belediye Başkanı Aysan, şu bilgilendirmeyi yaptı:
"Erdek İlçesi, Kastri ile ilgili zaten yıllarını kaybetmiş. Kastri konusunda geldiğimiz ve geleceğimiz her konuda meclisi bilgilendireceğiz. Herkesin tapulu arazisi mümkünse kendisinde kalacak, mümkün değilse kendisine ait arsaya yakın bir arsa sahibi olacak. Bizler, geçmiş dönemdekilerden ders almamız lazım. Kurum görüşü alınmadan, belediyede görev yapamazsınız. EUDAŞ`ın yüksek gerilim geçen yerlerle ilgili görüşü var, trafo yerlerinin plana işlenmesi gerekiyor, tescillenmeyi bekleyen ağaçlarımız var. Kıyı kenarla ilgili herhangi bir işlem var mı? yok mu? İmar komisyonunda görüşülür. İmar komisyonunda çoğunluk zaten CHP`li üyelerde komisyonda da çoğunluktasınız, İmar Komisyonumuz inceler ve meclisimize önerilerde bulunur, bizlerde meclis olarak karar alırız. Kastri meselesinde hızlı karar almalıyız."
Aysan`ın konuşmasından sonra söz alan CHP`li üye Kalafat, Kastri Revizyon imar çalışmasıyla kendilerinin önceden bilgilendirilmediğini, şimdi burada öğreniyoruz savunmasında bulundu.
Belediye Başkanı Aysan, "İmar Komisyonunda yapılan inceleme raporunun kendilerine aktarılacağını ifade edip, İmar İşleri Müdürlüğü görevlisi tarafından meclise hitaben okunan 6 maddenin yer aldığı raporda, ne istenildiğine bakılmasını isteyip, CHP`lilerin mecliste çoğunlukta olduğunu hatırlatıp, istemediğiniz gündem maddelerini kabul etmeyebilirsiniz" dedi.
Tartışmaların ardından, toplantıya 5 dakika ara verildi.
Kaldığı yerden devam edilen toplantıda, CHP`li üyeler, Kastri Mevkii konusunun, `imar planlarında revizyon yapılması` şeklinde değil, `Plan tadilatı` olarak meclisin gündemine getirilmeliydi itirazında bulunup, bu konunun Nisan 2011 ayı meclis toplantısında `Plan tadilatı` şeklinde gündeme getirilmesini istedi.
Tartışmaların ardından, Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, `Erdek Zeytinli Mahallesi Kastri Mevkii İlave ve Revizyon Uygulama İmar Planlarında Revizyon yapılmasını` oylamaya sundu.
Belediye Başkanı Hüseyen Aysan ile AK Partili üyeler Yılmaz Öğrenir, Selçuk Acu, Aycan Ener, Halil Aydöner, Turan Gün, Melek Decan Erslan kabul yönünde oy verirken, AKP`li Turan Gün çekimser kaldı.
CHP`li 8 üyenin tamamı ise ret oyu kullanıp, gündem maddesi oy çokluğuyla kabul edilmedi.
Gündemin ikinci maddesinde; Nedret Uyanık isimli bir vatandaşın 2010 model bir aracını 5393 sayılı Belediye Kanunu`nun 18. madde g. Bendi gereğince, Erdek Belediyesi`ne ivazsız (karşılıksız) bağış yapması teklifine, CHP`li üyeler M. Ali Kılıç ve Çetin Gül çekimser kalırken, belediye başkanı ve diğer üyelerin oylarıyla bu gündem maddesi oy çokluğuyla kabul edilip, belediye bir araç sahibi oldu.
K. Deniz Şekerci Tuncay Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli