Bugün, 7 Mayıs 2024 Salı

Meclisteki konuşmalarını topladı Milletvekili Gümüşten kitapçık

Meclisteki konuşmalarını topladı Milletvekili Gümüşten kitapçık

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, TBMM Plân ve Bütçe Komisyonunda yaptığı konuşmaları bir kitapçık durumunda yayınladı.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, TBMM Plân ve Bütçe Komisyonu`nda yaptığı konuşmaları bir kitapçık durumunda yayınladı.
Gümüş`ün, 31.10.2011-15.03.2012 tarihleri arasında yapılan konuşmalarından seçmelerin yer aldığı kitapçık, 88 sayfadan oluşuyor.
10 Mart 1960`ta, Balıkesir`e bağlı Bigadiç ilçesinde doğan Ekonomist, İş Geliştirme ve Jeopolitika Uzmanı Gümüş, Dokuz Eylül Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü`nü bitirdi. İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadı Enstitüsü İşletmecilik Yönetimi İhtisas Programı`nı tamamladı. Üniversite De Paris VIII`de doktora programına bağlı "Jeopolitik" alanında "DEA" Derinleşmiş Etütler Diploması aldı. Üniversite Paris I Panteon Sorbon`da "Analyse Economigue" derslerini izledi. İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü`nde, Avrupa Birliği Ekonomik Yapısı yüksek lisans derslerinin tümünü aldı.
Başbakanlık Devlet Plânlama Teşkilâtı Özel İhtisas Komisyonları Üyeliği görevlerinde bulunan Gümüş, iş yaşamını özel sektörde sürdürdü. Çeşitli özel kuruluşlarda genel uzman, İş Geliştirme ve Plânlama Müdürü, koordinatör, genel müdür yardımcısı, holdingde grup başkanı gibi görevlerde bulundu. Gümüş`ün, ayrıca çeşitli makaleleri bulunuyor.
12 Haziran 2011 genel seçimlerinde, CHP`den Balıkesir Milletvekili seçilen Gümüş, TBMM`deki çalışmalarını Plân ve Bütçe Komisyonu üyesi olarak sürdürüyor. Gümüş, ayrıca, CHP adına, hükümetin çalışmalarının incelenmesi, izlenmesi ve değerlendirilmesi ile ilgili görevli çalışma gruplarında Kalkınma Bakanlığı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Yurtdışı Türkleri ve akraba topluluklarından sorumlu olarak da görev yapıyor.
Fransızca ve İngilizce bilen Gümüş, evli ve bir çocuk babası.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı