Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Meclis´ten 2017´nin ilk toplantısı

Meclis´ten 2017´nin ilk toplantısı

Erdek Belediye Meclisi, yeni yılın ilk toplantısını yaptı.

Erdek Belediye Meclisi, yeni yılın ilk toplantısını yaptı.
Belediye Başkanı Hüseyin Sarı`nın başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısına CHP meclis üyeleri tam kadro katılırken, AK Partili meclis üyelerinden Yaşar Ceyhun Mırız ve Halil Aydöner mazeretleri nedeniyle toplantıda hazır bulunamadı.
2017 yılının ilk meclis toplantısında 10 ana ve iki ek gündem maddesi görüşüldü. Meclisin ilk gündem maddesi, belediye başkan ve meclis üyelerine, meclis ve komisyon toplantılarına katıldıkları her gün için huzur hakkı ödenmesi hakkındaydı. Oylama sonucunda oybirliğiyle belediye başkan ve meclis üyelerine huzur hakkı ödenmesi kabul edildi.
Gündemin ikinci maddesi, Erdek Belediye Meclisi´nin 2017 yılında gerçekleştireceği çalışma takvimi hakkındaydı. Belediye meclisinin her ayın ilk çarşamba günü toplanması oybirliğiyle kabul edildi.
Üçüncü gündem maddesinde, meclisin denetim komisyonuna üye seçimi yer alıyordu. Toplantıda, üç kişiden oluşan denetim komisyonu üyelikleri için seçim yapıldı. Gizli oyla gerçekleşen seçimde CHP´den Mehmet Ali Tetik ve Burhan Karışık, AK Parti´den Pakize Ciciler, komisyona seçildiler. 

Gündemin dördüncü maddesinde yer alan, 2017 yılında belediye hizmetlerinde geçici iş pozisyonunda mevsimlik işçi çalıştırılması konusu da oybirliğiyle kabul edildi.
Gündemin beşinci maddesinde, 2016 yılında çalıştırılan 29 sözleşmeli personelin 2017 yılında da çalıştırılıp çalıştırılmayacağı ve ayrıca görevlerine devam ettirilecek ise ödenek ücretlerinin belirlenmesi konusu oybirliğiyle kabul edilirken, sözleşmeli çalışanların maaşlarına da zam yapılmasına oybirliğiyle karar altına alındı.
Gündemin altıncı maddesinde, zabıta müdürlüğünde çalışan memur personelin fazla mesai ücretleri görüşüldü. Bu madde de oybirliğiyle kabul edilerek zabıta müdürlüğünde çalışan memur personele 453 lira fazla mesai ücreti ödenmesi kabul edildi.
Gündemin yedinci maddesi sözleşmeli personel disiplin yönetmeliğinin onaylanması hakkındaydı. Yapılan oylama ile bu madde plan ve bütçe komisyonuna gönderilmesine oy birliğiyle karar verildi.
Gündemin sekizinci maddesi belediyeye yapılan bağış dilekçeleri hakkındaydı. İlçemizin temizlik işlerini yürüten Tomurcuk firması ilçemiz temizlik işlerinde kullandığı 22 aracı 4 aylığına Erdek Belediyesi´ne bağışlaması oy birliği ile kabul edildi.
Gündemin dokuzuncu maddesi Halitpaşa Mahallesi pafta 3, ada 46, parsel 7´de kayıtlı taşınmazın isabet ettiği imar planında plan tadilatı yapılması talebi hakkındaydı. Bu madde oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi.
Gündemin onuncu maddesi Adnan Menderes Caddesi´nin belirlenecek bir noktadan sonra isminin değiştirilmesi hakkındaydı. Bu madde de oy birliği ile kabul edilerek İtfaiye´nin bulunduğu alandan Hükümet Caddesi´nin başladığı alana kadar isabet eden kısmın ismi Hamit Nural Caddesi olarak değiştirildi.
Yılın ilk meclis toplantısında görüşülecek gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından ek gündem maddelerine geçildi.
İlk ek gündem maddesi Evsel Katı Atık bedellerinin belirlenmesi hakkındaydı. Bu madde yapılan oylama sonuncun da oy birliği ile komisyona havale edildi.
İkinci ek gündem maddesi ise sözleşmeli personel alımı hakkındaydı. Yapılan görüşmelerin ardından Erdek Belediyesi bünyesine sözleşmeli olarak elektrik teknisyeni alınması oy birliği ile kabul edildi.
Gündem maddeleri ve ek gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı 2017 yılının ilk meclis toplantısının birinci bileşimini kapatırken, Pazartesi günü meclis ikinci bileşimde tekrar toplanmaya karar verdi.
Haber : Taygun Ertan



Anahtar Kelimeler: Meclis 2017 toplantısı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli