Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Medya Mensupları Bursada Buluştu

Medya Mensupları Bursada Buluştu

Radyo-Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) ve Bursa Valiliği tarafından ortaklaşa düzenlenen Yerel ve Bölgesel Medya Eğitim Semineri Bursada gerçekleştirildi.

Radyo-Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) ve Bursa Valiliği tarafından ortaklaşa düzenlenen `Yerel ve Bölgesel Medya Eğitim Semineri` Bursa`da gerçekleştirildi. Seminere, Bursa, Balıkesir, Bilecik, Çanakkale, Kütahya, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Van, Çorum ve Kırıkkale ili ve ilçelerinde faaliyet gösteren yerel televizyon, radyo ve gazete mensupları ile Balkan ülkelerinde Türkçe yayın yapan basın kuruluşlarında çalışan Türk gazeteciler ile KKTC ve Azerbaycan basınında çalışan gazeteciler katıldı. Semineri 450`den fazla gazeteci takip etti.
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) ile Bursa Valiliği tarafından ortaklaşa düzenlenen "Yerel ve Bölgesel Medya Eğitim Semineri"nin açılışına Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç katılarak kısa bir konuşma yaptı.
Açılışın ilk günü 3 ayrı oturumla tamamlandı.
RTÜK Üyesi Prof Dr. Hasan Tahsin Fendoğlu başkanlığındaki ilk oturumda,
"Medyada Temel Hak ve Özgürlükler" konusu ele alındı.
Karadeniz Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekanı Prof Dr. Yusuf Şevki Hakyemez, "Medya İfade Özgürlüğünün Sınırları ve Türkiye Örneği", Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nusret İlker Çolak, "Kitle İleşitim Hukuku", TRT Haber Kanalı Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Böken, "Medyada Sorumluluk Bilinci ve Kişi Hakları Anlayışı", Al Jazeera TV Türkiye Temsilcisi Omar Radi Khashram, "Bursa`yı Dünyaya Nasıl Tanıtırız" konulu birer konuşma yaptı.
Seminerin ikinci oturumunda ise "Yerel ve Bölgesel Medya Sorunları" masaya yatırıldı. Oturum başkanlığını RTÜK Başkan Vekili Taha Yücel`in yaptığı oturumda, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Haluk Şükrü Akalın "Medyada Kullanılan Dil", Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı "Yerel ve Bölgesel Medyanın Önemi", Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Güleryüz "Yerel Bölgesel Radyo ve Televizyonların Sorunları", gazeteci Yavuz Baydar "Medyada Etik ve Özdenetim" konularını ele aldı.
Bu oturumda ayrıca, İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) Genel Direktörü Halit Eren, hazırladıkları ve hakkında bilgi verdiği "Bursa Tanıtım Albümü"nü, izleyiciler arasında bulunan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç`a takdim etti.
Günün üçüncü ve son oturumunun başkanlığını ise İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof Dr. Suat Sezgin yaptı.
BYEGM Basın Yayın Dairesi Başkanı Bahattin Akyön, "Basın Kartı Yönetmeliği Beklentiler Sorunlar ve Çözümleri", TV8 Ankara Temsilcisi Erkan Tan, "Güzel Konuşma Sanatı", Samanyolu Televizyonu Ankara Temsilcisi Abdullah Abdülkadiroğlu, "Yerel Haberciliğin Yaygın Medya`da Önemi", Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Şeker "Sayfa Tasarımı" ve Murat Aydın "Yargı ve Basın İlişkileri" konusunda sunum yaptı.
 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı