Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Mehmet Kılkışlıdan adaylık toplantısı

Mehmet Kılkışlıdan adaylık toplantısı

Kılkışlı:Eğer seçilirsem 4 yıl sonra bir daha aday değilim

9 Mayıs`ta yapılacak olan Bandırma Ticaret Odası genel kurulu yaklaşırken, Nihat Yazıcı`nın ardından Bandırmaspor Kulübü Başkanı Mehmet Kılkışlı da başkan adaylığını açıkladı. Kılkışlı`nın, Odaman Otel`de düzenlediği yemekli basın toplantısına çeşitli meslek gruplarından kalabalık bir topluluk katıldı. Toplantıda Müstakil Sanayiciler ve İşadamları Derneği(MÜSİAD) Bandırma Şube Başkanı İhsan Turgut ile MHP ilçe yöneticileri de hazır bulundu.
Toplantıda düşüncelerini açıklayan Mehmet Kılkışlı, "Yeni bir yönetim, aktif oda, güçlü üye" ilkesiyle yola çıktıklarını vurgularken, şunları söyledi:
"Yepyeni yönetim anlayışı ile şeffaf, aktif, akılcı ve çalışkan bir odanın önü açılacaktır. Üyeyi aidat makbuzu olarak görmeyen, bilgi birikimine ve sorumluluk duygusuna sahip bir yönetim anlayışına sahibiz. Üyesine hizmet ederken, kenti ve kentliyi göz ardı etmeyen, sorunun değil, çözümün parçası olmak için çabalayan bir yaklaşımı temsil etmekteyiz. `Ben olmasam da olur` demeyip, `Sen yoksan bir kişi eksiğiz` diyen bir ekip anlayışı ile gelmekteyiz. Büyük ve güçlü bir ülkenin meslek örgütü gibi hareket etmek istemekteyiz. Fırsat eşitliğine, ekonominin dinamizmine ve sosyal hayatın dayanışma ruhuna sahibiz. Engel değilsek destek, caydırıcı değil özendirici, kaybeden değil, kazanan olmak bölgemizi ve insanımızı kucaklamak istemekteyiz. Görev verilmesini beklemeyen, göreve talip olan bie ekip ruhuyla hareket etmekteyiz."
Hedefleri arasında oda ve üye iletişiminin arttırılması ve organize edilmesini sağlama, 2014 yılını "diyalog yılı" ilân etme, tanıtım ve organizasyonlar gerçekleştirme, meslek komitelerinin çalışmasının önünü açma, odayı, üyeleri için "danışman kurum" durumuna getirmenin geldiğine dikkati çeken Kılkışlı, konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Mehmet Kılkışlı, bu bölümde, hâlen Odanın başkanlığını yürüten Osman Kocaman`ı da eleştirdi. 18 yıl başkanlık, 3,5 yıl başkan vekilliği yapan Osman Kocaman`ın, bu görevi sırasında ailesine bile zaman ayıramadığını öne sürdüğüne değinen Kılkışlı, şunları söyledi:
"Sayın Kocaman`ın, Ticaret Odası Başkanlığı görevi nedeniyle ailesine zaman ayıramadığı sözü doğru değildir. Çünkü Oda başkanlığı, bir kişinin, ailesine zaman ayıramama nedeni değildir. Kocaman, eğer ailesine zaman ayıramıyorsa bu durum, Oda Başkanlığı sıfatıyla kendisine Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanlığı tarafından verilen, UMAD İpsala, Türk-Fas İşadamları Başkanlığı ve Avrupa Birliği Uyum Komitesi gibi görevler nedeniyledir. Şimdi sayın Kocaman, bu görevleri yeniden sürdüreceğini düşünerek, yeniden Odamızın yönetim kadrosunda yer almak istemektedir. Eğer kendisi, Ticaret Odası Başkanlığı gibi, şu anda yürüttüğü bu diğer görevlere de talip olmayacağını açıklarsa, kendisinden, Cumhuriyet alanında, herkesin önünde özür dileyeceğim."
Kocaman`ın, Galatasaray Lisesi mezunu olup, yüksek öğrenim görmemesine karşın kendisini yetiştirmesini takdirle karşıladığını, yaptığı hizmetler için de teşekkür ettiğini belirten Kılkışlı, "Eğer Oda başkanlığına seçilirsem, genç arkadaşlara yol açmak için dört yıl sonra bir daha aday olmayacağım" dedi.
Kılkışlı, kendisine Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan, AKP, MHP ve MÜSİAD`ın destek verdiği iddiaları ile ilgili olarak yöneltilen bir soruyu da şöyle yanıtladı:
"Bandırmaspor Kulübü`ndeki başkanlığım dahil hiçbir göreve siyasi destekle gelmedim. Ama kim olursa olsun, bana destek veren kişilere de  asla `Senin desteğine ihtiyacım yok` deme hakkını kendimde görmem. Destek, kişisel bir olaydır ve bana verilecek her desteği de takdir duygularıyla karşılarım."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı