Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Mehmetçik adaylarında gelenek bozulmadı

Mehmetçik adaylarında gelenek bozulmadı

asker adayları 3 gün boyunca ilçede davullu zurnalı eğlenceye katıldı.

asker adayları 3 gün boyunca ilçede davullu zurnalı eğlenceye katıldı.
Erdek`li kınalı kuzulara asker yolu gözüktü.
1993/1 tertip Mehmetçik adayları geleneksel hale gelen davullu zurnalı ilçe dolaşmasını gerçekleştirdi.
93/1 tertip asker adayları 3 gün süren eğlence sonrası, birliklerine teslim olmak üzere Pazartesi gününden itibaren yola çıkacaklar. 
İlçemizden askere gidecek 93/1 tertip asker adayları davul ve zurnalarla ilçedeki tüm işyerleri ile evleri dolaşarak helalleştiler.
Asker adaylarının ziyaret ettiği ilçemiz sakinleri, gençlerin  `hayırlı ve uğurlu bir şekilde güle güle gidip, gelmeleri` için dua ettikleri gözlendi.
3 gün boyunca veda ziyaretlerini tamamlayan 93/1 tertip asker adaylarının Erdek`te yaklaşık olarak yarım asrı aşkın bir süredir devam eden eğlenceleri renkli görüntülere sahne oldu.
Asker adayları için yapılan davullu zurnalı dolaşmada ilçe esnafı her zaman olduğu gibi nakdi ve ayni yardımlarını esirgemediler. 
Erdek`ten 93/1 tertip olarak asker ocağına katılmaya hazırlanan asker adayları birliklerine teslim olmadan önce ziyaret ettikleri gazetemizde yaptıkları açıklamada, "Bu vatanın evlatları olarak en kutsal görevimizi yerine getireceğimiz için mutlu, gururlu ve onurluyuz. Biz bu ülkenin bir karış toprağı için canımızı vermeye razıyız, bunun bilincinde olarak asker ocağına katılıyoruz, vatan bize, biz Allah`a emanetiz" şeklinde konuşmaları duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.
Mehmetçik adaylarından elde edilen bilgiye göre; 93/1 tertip olarak askere gidecek olan asker adayları 04/02/2013 ve 07/02/2013 tarihleri arasında birliklerine katılacakları kaydedildi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli