Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Mehmetçikler vatan için yemin ettiler

Mehmetçikler vatan için yemin ettiler

Balıkesir Bakım Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında görevli 365. kısa dönem 1654 er ve 57 asteğmen düzenlenen törenle yemin etti.

Bakım Okulu ve Eğitim Merkezinde düzenlenen yemin törenine Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Garnizon ve 9.Ana Jet Üs Komutanı Hv.Plt.Tuğg. Kemal Turan, Bakım Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Bkm. Alb. Cengiz Cömertoğlu, K.K. Astsb. MYO Komutanı Kur. Alb. Orhan Tosun, İl Jandarma Komutanı J. Kur. Alb. Taner Büyükgöz, Bakım Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı´nda görevli subay ve astsubaylar ile yemin eden erlerin yakınları katıldı.
Bakım Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığındaki tören, Vali Ersin Yazıcı´nın yemin edecek askerleri selamlaması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başladı.
Törende, Kara Kuvvetleri EDOK Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu ile Kara Kuvvetleri EDOK Muharebe Hizmet Destek ve Eğitim Komutanı Korgeneral Metin Gürak´ın, yemin edecek askerlere yönelik mesajları okundu ve Çanakkale Savaşları sırasında askerlik yapmış "Kınalı Ali"nin hikâyesini konu alan tiyatro oyunu sergilendi.
Daha sonra Türk Bayrağı´nın üzerine konulan silahların bulunduğu masaların başına geçen askerler, yemin etti. Yemin sonrası birliğe ilk teslim olan er Emrecan Yılmaz, yaş kütüğüne plaket çaktı.
Resmi Geçit ile tamamlanan törenin ardından askerler, aileleriyle kucaklaştı.
Haber Merkezi



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu