Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Mekin, hasta eşine destek veriyor

Mekin, hasta eşine destek veriyor

Oyuncu Ahmet Mekin´in eşi Antalya´da tedavi görüyor.

1980 yılından bu yana Erdek´e bağlı Ocaklar Mahallesi´nde yaşayan sinemamızın emektar oyuncusu Ahmet Mekin´in eşi Şükran Kurteli Mekin, Antalya´da kanser tedavisi görüyor. 88 yaşındaki Mekin, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi´nde iki aydır tedavi gören 82 yaşındaki eşinin yanından ayrılmayarak ona moral veriyor. Kendisi gibi oyuncu olan 63 yıllık eşiyle 1957 yılında tanışarak evlendiklerini belirten Mekin, ?O dönemde eşim, Orhan Kemal´in ?Suçlu´ isimli filmine hazırlanıyordu. Evlendikten sonra eşim, ?Evlilikte beraber oyunculuk olmuyor´ diyerek oyunculuğu bıraktı. 63 yıl boyunca da evliliğimizi hep eşim ayakta tuttu? dedi.

Geçtiğimiz Ekim ayında, 56. Antalya Altın Portakal Film Festivali´nde ?Yaşam Boyu Onur Ödülü? alan sinema, tiyatro ve dizi oyuncusu Mekin´in, Türk sinemasının ?kült filmleri? arasında yer alıp, halen televizyonlarımızda yayınlanarak büyük ilgi gören ?Selvi Boylum Al Yazmalım? da canlandırdığı ?Cemşit? rolü de çok beğenilmişti. Mekin´in, bu filmdeki ?Sevgi emektir? mesajı izleyenleri çok duygulandırmıştı.

Şimdi eşinin hastalığını atlatması için onun yanından ayrılmayan sanatçının Türkan Şoray ve Kadir İnanır ile birlikte baş rolleri paylaştığı, Cengiz Aytmatov´un yapıtından uyarlanan ?Selvi Boylum Al Yazmalım? filmindeki gibi eşine sevgiyle destek vermesi takdir topluyor.

Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli