Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Melek Mosso’dan Bandırma’da muhteşem konser

Melek Mosso’dan Bandırma’da muhteşem konser

31. Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali şehrin tüm renklerini birleştirmeye devam ediyor.

31. Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali şehrin tüm renklerini birleştirmeye devam ediyor.

Bandırma halkı için festival etkinlikleri 3.günde de dolu doluydu. Festival coşkusunu her yaştan Bandırmalı derinden hissetti. 

“Çocuk Şenliği” 

Çocukların, aileleriyle birlikte büyük ilgi gösterdiği şenlikte şişme oyun grupları, geleneksel çocuk oyunları ve survivor macera parkuru etkinlikleri gerçekleştirildi. 

“VR Teknolojisi ile Sanal Gerçeklik Oyunları” 

Gün boyunca Cumhuriyet Meydanı’nda sanal gerçeklik oyunları vardı. Oyunlara katılım için, geri dönüşüm çocuk atölyesinde kullanılmak üzere; tuvalet kağıdı rulosu, yumurta kartonu, 0,5 litrelik pet şişe, 1 litrelik süt ya da meyve suyu kutusundan herhangi birinin getirilmesi beklendi. Bandırma halkı, özellikle de çocuklar oyunlara oldukça ilgi gösterdi. 

“Geleneksel El Sanatları Stantları” 

Ülkenin dört bir yanından, birbirinden kıymetli el sanatçısı Bandırma'da buluştu. Anadolu topraklarının değerleri cam oyma kesme, tespih, cam üfleme, deri, bıçak, çömlek, cam füzyon ve sepet örme sanatı Cumhuriyet Meydanı'nda Bandırma halkı için festival boyunca sergileniyor. 

Kendi Blockchain Projeni Nasıl Geliştirir ve Markalaştırırsın?” söyleşisi 

Özel Oytun Türkoğlu'nun "Kendi Blockcahin Projeni Nasıl Geliştirir ve Markalaştırırsın?” söyleşisi gerçekleştirildi. Söyleşide bilgisayarın ve iletişim teknolojilerinin tarihsel gelişimi, markalama ve "blockchain" hakkında konuşuldu. Neredeyse her sektörde kullanılan, geleceğin en önemli ağlarından "blockchain" katılımcıların oldukça dikkatini çekti. 

İBB Oda Müziği Topluluğu Nefesli Quartet” Konseri 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Oda Müziği Topluluğu, müziğin büyülü tınılarını Bandırma'ya getirdi. Keyifle dinlenen "Nefesli Quarted" konseri Bandırma halkının ruhunu dinlendirdi. 

“Uçurtmanın Kuyruğu” Tiyatrosu 

Balıkesirli büyük oyuncu İlker Ayrık ve değerli sanatçı Aykut Taşkın, Barış Manço Kültür Merkezi'ni kahkahalarla doldurdu. 

“Melek Mosso Konseri” 

Bandırmalı Melek Mosso'yu keyifle izledi, şarkılarına coşkuyla eşlik etti. Karakteri, özgürlükçü duruşu ve güçlü sesiyle Melek Mosso tüm Bandırmalıları kendine hayran bıraktı. Muhteşem konserde CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın değerli sanatçımıza plaketini takdim ederken, Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun ise çiçek takdim etti. 

“Çocuk Şenliği ve Çocuk Konseri” 

Çocuk Şenliği'nde birbirinden eğlenceli oyunlar, sahne şovları ve birçok atölye çocuklarımız için Cumhuriyet Meydanı'ndaydı. Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, CHP Bandırma İlçe Başkanı Selim Panç ve Belediye Meclis Üyeleri çocuklarımızla birlikteydi ve onlara kurabiye dağıttılar.
Şarkılarıyla yıllardır çocukların vazgeçilmezi olan Şubadap Çocuk, şarkılarını Cumhuriyet Meydanı'nda seslendirdi. Büyük bir heyecanla şarkılara eşlik eden çocuklar unutamayacakları bir gün yaşadı.
“Kıbrıscık Belediyesi Halk Oyunları Gösterisi”
Banıdırma’nın kardeş şehri Kıbrıscık bugün festivale katıldı. Kıbrıscık Belediyesi Kültür Sanat Ekibi, Bandırma halkı için yöresel oyunlarıyla sahne aldı. Cumhuriyet Meydanı'nda oldukça ilgi gören etkinlikte Kıbrıscık Belediye Başkanı Emin Tekemen misafir edildi.

 

“İstanbul Büyükşehir Belediyesi Oda Müziği ‘Nefesli Quarted’ Konseri”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Oda Müziği Topluluğu festival kapsamında konserlerine devam etti. Bugün "Nefesli Quarted" konseri Santral Kültür Merkezi'nde Bandırma halkıyla birlikte müziğin tınıları buluşturdu.
“Büyük İskender’in Atı Tiyatrosu”
Tiyatroadam'ın "Büyük İskenderin Atı" isimli oyunu Barış Manço Kültür Merkezi'nde sahnelendi. Bandırma’nın merakla beklediği oyun zevkle izlendi.
“Ceylan Ertem Konseri”
Bandırma'dan bir Ceylan Ertem geçti. Poptan türküye unutulmaz şarkılar Cumhuriyet Meydanı'nda yükseldi. Bandırmalılar tüm şarkılara zevkle eşlik etti. Bandırma halkının yoğun ilgi gösterdiği konserde unutulmaz anlar yaşandı. Büyük bir coşkuyla geçen konserde her yaştan Bandırmalı vardı. 



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli