Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Melki Mantarı sezonu açıldı

Melki Mantarı sezonu açıldı

Bigadiç´li vatandaşlar Melki Mantarı aramak için güzel havayı fırsat bilerek dağlara akın ediyor

Bigadiç´li vatandaşlar Melki Mantarı aramak için güzel havayı fırsat bilerek dağlara akın ediyor
Bigadiç´´te vatandaşlar sonbahar aylarında çıkan Melki mantarını aramayı hobi haline getirdi.
Toplaması ve bulması oldukça zor olan bu mantarı toplayan vatandaşlar bu mantarı çeşitli pişirme taktikleri ile tüketiyor. Melki mantarını kimi vatandaşlar ızgara usulü pişirirken kimileri ise melki sote yada melki kavurması olarak tüketiyor. Bazı vatandaşlar ise sobaların yandığı şu günlerde topladıkları melkileri yanan sobaların üzerine koyarak burada pişirip yiyor.
Vatandaşlar dağlarda mantar toplarken, uzmanlar toplanan her mantarın yenmemesi gerektiği konusunda uyarıyor. Sıkça bulunan mantarları toplamak için hafta içi de olsa vatandaşlar dağlara akın ederek, bahar yağmurlarının ardından ellerinde poşetlerle başlarını topraktan çıkaran mineral, vitamin ve protein zengini mantarları topluyor. Çıkan mantarların özellikle de Melkileri pazarda satışı da görülüyor. Melki toplayan vatandaşlar kilolarca topladıkları Melki Mantarını pazarda satışa sunuyor.
Melki aramayı sevmeyen fakat yemekten hoşlanan vatandaşlar ise kilosu 5 ile 10 lira arasında değişen fiyatlar ile bu farklı damak tadına sahip olabiliyor.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Melki Mantarı sezonu açıldı
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu