Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

MEM diplomalı ilk mezunlarını verdi

MEM diplomalı ilk mezunlarını verdi

Bandırma Mesleki Eğitim Merkezi, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi diplomalı ilk mezunlarını verdi.

Bandırma Mesleki Eğitim Merkezi, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi diplomalı ilk mezunlarını verdi.
Mezuniyet töreninde konuşan Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü İbrahim Delen, ?Daha önce kalfalık ve ustalık mezunu olan 58 kişinin, telafi eğitimi programı sonrasında eğitimini tamamlayarak, mesleki eğitim merkezlerinde ilk defa düzenlenen kurslardan sonra 2 Temmuz 2021 itibarıyla ?Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi? mezunu oldu. 12. sınıfı bitiren 40 öğrenci, telafi eğitimlerini de tamamlayarak ustalık belgelerinin yanında ?Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Diploması? sahibi oldular? dedi.
Mesleki eğitim merkezlerinin en temel sorunlarından birinin 4 yıllık eğitim sonunda mezunların usta olabilmelerine rağmen lise diploması alamamaları olduğunu dile getiren Delen ?Bu nedenle çok sayıda öğrenci, mesleki eğitim merkezlerine gitmek istemiyordu. Bu sorunu çözmek için esnek bir yapı oluşturuldu ve lise diplomasına erişim imkânı sağlandı. Bu imkan bundan sonra sürekli var olacak. Ortaokulu bitirmiş öğrencilerimizi yaşı kaç olursa olsun okulumuza kayıt olmaya bekliyoruz. Kayıtlarımız yıl boyunca sürekli olarak devam etmektedir. Öğrencilerimiz mesleğin pratiğini ustasından öğrensinler hem para kazansınlar hem sosyal güvenceleri olsun hem de Ustalık Belgelerinin yanında Meslek Lisesi Diplomaları olsun? şeklinde konuştu.
Hatırlanacağı üzere, 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu´nun yayımlandığı 19 Haziran 1986 tarihinden bu yana kalfalık, ustalık ve usta öğretici belgeleri verilen mesleki eğitim merkezlerinde, önceki yıllarda kalfalık ve ustalık belgesi almış olanların da fark derslerini tamamlayıp ?Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Diploması? alabilmeleri için 2020-2021 eğitim öğretim yılında MEB tarafından telafi eğitimi programı başlatılmıştı.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: diplomalı mezunlarını verdi
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli