Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Memurlar bir yerde en fazla 3 yıl kalabilecekler

Memurlar bir yerde en fazla 3 yıl kalabilecekler

657 Sayılı Kanunundaki değişikliklere son şekli verildi. Birkaç bakanlığın uzun süredir üzerinde çalıştığı 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunundaki değişiklik paketi son şeklini aldı.

657 Sayılı Kanunu`ndaki değişikliklere son şekli verildi.
Birkaç bakanlığın uzun süredir üzerinde çalıştığı 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu`ndaki değişiklik paketi son şeklini aldı.
Memura üç yılda bir tayin
Bugün Gazetesi`nin haberine göre; şu an asker ve polis için uygulanan rotasyon (belirli sürede görev yeri değişikliği) bütün memurlara yaygınlaştırılıyor. Buna göre 2 milyon 100 bin memur her üç yılda bir şehir değiştirecek. Böylece Doğu ve Güneydoğu gibi personel konusunda yetersizliğin yaşandığı bölgelerin açığı karşılanmış olacak. Buralardaki açık daha önce sözleşmeli personelle karşılanmaya çalışılıyordu. Fakat sözleşmeli personelin kadroya geçmesiyle sorun yeniden nüksetti.
Üst yöneticilik için beş yıl yetecek
Paketteki bir diğer dikkat çeken değişiklik üst düzey atamalarla ilgili. 
Şu an kamu kurumlarında daire başkanı ve üstü görevlere atanabilmek için en az 8, 10 ve 12 yıl görev yapmış olma şartı aranıyor. Yeni düzenlemeyle süre beş yıla çekiliyor. Beş yılını dolduran memur üst düzey yöneticiliklere atanabilecek.
Özel sektörden daire başkanı alınabilecek
Kamuda müsteşar, müsteşar yardımcısı, başkan ve genel müdür olabilmek için özel sektör çalışmaları da dikkate alınıyordu. Yeni düzenlemeyle özel sektör çalışanları, kamuya daire başkanı olarak da atanabilecek.
Üst düzey yönetim 4-5 yılda değişecek
Genel müdür ve üzeri kadrolara atananlar süre sınırlamasıyla atanacaklar. 4 veya 5 yıl olarak düşünülen süre dolduğunda, görev süresi bitmiş olacak. Böylece şu an sık sık yaşandığı gibi, görevden alınan kişinin mahkeme kararıyla tekrar göreve dönmesi mümkün olamayacak. Yani bürokraside üst yönetim kadrosu, hükümetle gelip hükümetle gidecek.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli