Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Mendirekteki balıkçı kulübeleri yenileniyor

Mendirekteki balıkçı kulübeleri yenileniyor

Erdek Mendireğinde balıkçılara hizmet veren kulübelerin yenileme çalışmaları devam ediyor

Balıkçıların malzemeleri koymak için Erdek Belediyesi tarafından uzun yıllar önce mendireğe yapılan ancak yapıldığı tarihten bugüne kadar bakım ve onarım görmeyen Erdek´li balıkçılarının kullandığı kulübelerde, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´nın talimatıyla başlatılan yenileme çalışmaları büyük oranda tamamlandı.
Yapı ömrünü tamamlayan eski kulübelere av malzemelerini koyamadıklarını belirten Erdek´li balıkçılar konuyu Erdek Belediyesi´ne aktarmıştı.
Eski balıkçı kulübelerin yıkılarak yenilerinin inşaa edildiği balıkçı kulübelerini sabırsızlıkla beklediklerini söyleyen Erdek´li balıkçılar "Eski kulübelerimiz artık ömrünü tamamlamıştı. Bu yüzden av malzemelerimizi muhafaza edemiyorduk. Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´ya bu konuyu aktarmamızın ardından bize yeni kulübeler sözü verdi.

Başkanımız hemen eski yapıları yıkarak yenilerini inşaa etmeye başladı. Yenileri inşaa edilen kulübeler sayesinde hem bizler av malzemelerimizi güvenli bir şekilde muhafaza edebileceğiz, hem de mendirekte görüntü kirliliği ortadan kalkacak." diye konuştular.
Haber : Taygun Ertan



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli