Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Mengüç, kararlı Maçlarda fair-play dışına çıkılmasına izin vermeyeceğiz

Mengüç, kararlı Maçlarda fair-play dışına çıkılmasına izin vermeyeceğiz

Balıkesir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Metin Mengüç, İlimizdeki spor etkinliklerinde fair-play dışına çıkılmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz dedi.

Balıkesir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Metin Mengüç, "İlimizdeki spor etkinliklerinde fair-play dışına çıkılmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz" dedi. Geçtiğimiz günlerde oynanan Zeytinlispor-Ayvalık Barbaros Sefaspor maçında çıkan olayların ardından kararlılıklarını ortaya koyarak, Zeytinlispor`u bir alt lige düşürüp, 2013-2014 sezonu için sahalarını da kapattıklarını vurgulayan Mengüç, şunları söyledi:
"İlimiz sınırları içinde 120`si futbol branşı olmak üzere diğer branşlarda faaliyet gösteren toplam 210 spor kulübü bulunuyor. Yine her çeşit kategori dahil 8 bini futbolcu olmak üzere toplam 40 bin sporcuya sahibiz. Sporcu sayısı açısından ülkemizdeki iller arasında ilk 10 içindeyiz. Ancak Balıkesir`in nüfusunun 1 milyon 150 bin olduğu düşünüldüğünde bu sayının daha da artması gerektiğine inanıyorum."
Balıkesir`in, futbol hakemi kalitesi açısından da iyi durumda olduğuna işaret eden Mengüç, şu değerlendirmede bulundu:
"Biri yardımcı olmak üzere Süper Lig`de görev alan üç hakeme sahibiz. Bursa gibi büyük bir bölgede bile Süper Lig`de yönetim gösteren üst klâsman hakemi yok. Balıkesir bölgesinde ayrıca 14 klâsman hakemimiz de, 2. ve 3. Lig`lerde görev yapıyor. Bunun yanı sıra genç ve yetenekli hakemlerimiz de yetişiyor. Futbol ailesi olarak onlara da hoşgörü gösterdiğimiz takdirde deneyim kazandıklarında, Balıkesir bölgesi futbol hakemliğinin çıtasının daha da yükseleceğine inanıyorum."
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli