Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Merkezi sınav yerleştirme süreci bilgilendirme toplantısı

Merkezi sınav yerleştirme süreci bilgilendirme toplantısı

"2018 Merkezî Sınav Yerleştirme Süreci ve Tercih İşlemleri" bilgilendirme toplantısı Balıkesir İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız başkanlığında Balıkesir Öğretmenevinde yapıldı.

29 Haziran 2018 Cuma günü saat 14:00´da Balıkesir Öğretmenevi Orkide Salonunda gerçekleştirilen toplantıya İlçe Millî Eğitim Müdürleri, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcıları ve merkezî sınav yerleştirme sürecinden sorumlu şube müdürleri katıldı.
İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, toplantının açılış konuşmasında bu yıl ilk kez uygulanacak sistemle ilgili Balıkesir´de yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, yeni Ortaöğretime Geçiş Sistemi ile ilgili ilçe millî eğitim müdürlükleriyle koordineli bir şekilde her türlü tedbirin alındığını ve hiçbir sıkıntının yaşanmayacağını ifade etti.
İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız: "Merkezî yerleştirme; merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje uygulayan eğitim kurumları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda merkezî sınav puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemlerinde öncelikle merkezî sınav puanı üstünlüğü; devamında da ?okulların bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, öğrencilerin ortaokullarda bulunuşlukları, tercih önceliği, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık? kriterleri göz önünde bulundurulacaktır.
Merkezî Sınav Yerleştirme Sürecinin başta Balıkesir´imiz olmak üzere tüm ülkemizde başarıyla tamamlanmasını temenni ediyor, sürecin başladığı günden bu güne emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkürü bir borç biliyorum." dedi.
İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız´ın konuşmasının ardından toplantıya İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Aşık´ın Merkezî Sınav Yerleştirme Süreci ve Tercih İşlemleri konulu bilgilendirme sunumu ile devam edildi.
Sunumun ardından İlçe Millî Eğitim Müdürleri ve şube müdürlerimizin süreçle ilgili sorularının cevaplandırılması ile toplantı sona erdi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli