Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Meryem Ana Kilisesine koruyucu çatı geliyor

Meryem Ana Kilisesine  koruyucu çatı geliyor

Erdek Zeytinliadada gün ışığına çıkartılan Meryem Ana Kilisesi, yağmur ve kar yağışlarından olumsuz etkilenmemesi için tarihi buluntuları korumak üzere yapılan koruyucu çatı yenisiyle değiştiriliyor.

Erdek Zeytinliada`da gün ışığına çıkartılan Meryem Ana Kilisesi, yağmur ve kar yağışlarından olumsuz etkilenmemesi için tarihi buluntuları korumak üzere yapılan koruyucu çatı yenisiyle değiştiriliyor.
Balıkesir İl Özel İdaresi`nden geçtiğimiz hafta içinde ilçeye gelen bir heyet, Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız ile birlikte Erdek-Zeytinliada`da incelemelerde bulundu.
Zeytinliada devam eden kazı çalışmalarında, Meryem Ana Kilisesi`ne de ulaşan kazı ekibi, tarihi eserlerin doğal koşullarda zarar görmemesi için çıkan kalıntıların üzerini çatı ile kaplamıştı.
Ada da yapılan inceleme sonrası, kazı çalışmalarında ortaya çıkarılan Meryem Ana Kilisesi`ni doğal şartlardan zarar görmemesi için üzerine ve yanlarına şeffaf polikarbon koruyucu ile kapatılması kararının alındığını söyleyen Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, bu işin yapım işi ihalesinin Balıkesir İl Özel İdaresi`nce Mart ayı içinde yapıldıktan sonra, yüklenici firmanın Zeytinliada`da çalışmalara başlayacağını açıkladı.
Haber : Kemal Şekerci


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli