Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Meslek Lisesi öğrencileri dezenfektan standı üretiyor

Meslek Lisesi öğrencileri dezenfektan standı üretiyor

Manyas´ın kırsal Salur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından dezenfektan standı üretiliyor.

Manyas´ın kırsal Salur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından dezenfektan standı üretiliyor.
Salur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme bölümü öğretmen ve öğrencileri tarafından, COVİD-19´dan korunma ve önleme amaçlı olarak önce Manyas ilçesinde görev yapan öğretmenler için yüz koruyucu siperlik maske üretilirken, diğer yandan dezenfektan standı da üretilerek satışa sunuluyor.
Salur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Kadri Kılıç, öğretmen ve öğrencileri ile birlikte okullarında bulunan döner sermaye kapsamında ülke üretimine katkıda bulunmak amacı ile dezenfektan standı üretimi yapmaya başladıklarını, bu kapsamda Covid-19 pandemisinden korunma ve temizlik amacıyla okullarında dezenfektan standı üretimine geçildiğini söyledi.
Öğrencilerin çalışması ve öğretmenlerin rehberliğinde şu ana kadar 120 adet stant üretimi gerçekleştirdiklerini ve teslimini yaptıklarını ifade eden Okul Müdürü Kılıç, yine ihtiyaç olması halinde üretime devam edeceklerini bildirdi.
Ayrıca çevrenin ihtiyaçları doğrultusunda yeni üretim ve araştırma çalışmalarının devam ettiğini, çalışma ve üretim planlamaları içinde salça çekme makinesi, ceviz kurutma makinesi ve çevre ihtiyaçlarına uygun üretim planlamalarının yer aldığını söyleyen Okul Müdürü Kadri Kılıç, ?Toplumun ve çevrenin ihtiyaçları doğrultusunda, öğrenciler alanlarıyla ilgili üretime devam edecektir. Bu şekilde hem okulun döner sermayesi hem de pratikleri gelişen öğrenciler para kazanacaktır.? dedi.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı