Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Meslek Lisesi öğrencileri dezenfektan standı üretiyor

Meslek Lisesi öğrencileri dezenfektan standı üretiyor

Manyas´ın kırsal Salur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından dezenfektan standı üretiliyor.

Manyas´ın kırsal Salur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından dezenfektan standı üretiliyor.
Salur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme bölümü öğretmen ve öğrencileri tarafından, COVİD-19´dan korunma ve önleme amaçlı olarak önce Manyas ilçesinde görev yapan öğretmenler için yüz koruyucu siperlik maske üretildi.
Siperlik maske üretimine dezenfektan standı üretimi de eklendi.
Salur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Kadri Kılıç, ilgili bölüm öğretmen ve öğrencilerin işbirliğiyle, pandemi tedbirlerine katkıda bulunmak amacı ile dezenfektan standı üretimini başlattıklarını söyledi.
Öğrencilerin çalışması ve öğretmenlerin rehberliğinde şu ana kadar 120 adet stant üretimi gerçekleştirdiklerini ve teslimini yaptıklarını belirten Okul Müdürü Kılıç, ihtiyaç olması halinde üretime devam edeceklerini bildirdi.
Çevrenin ihtiyaçları doğrultusunda yeni üretim ve araştırma çalışmalarının yürütüldüğü bilgisi veren Okul Müdürü Kılıç, çalışma ve üretim planlamaları kapsamında salça çekme makinesi, ceviz kurutma makinesi ve çevre ihtiyaçlarına uygun yeni üretim planlamalarının bulunduğunu dile getirdi.
Toplumun ve çevrenin ihtiyaçları doğrultusunda, öğrencilerin alanlarıyla ilgili üretime devam edeceğini işaret eden Kılıç, ?Bu uygulamalarımızla hem okulun döner sermayesi hem de pratikleri gelişen öğrenciler para kazanacaktır.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı