Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Meslek Lisesi okul müdürleri Balıkesir´de bir araya geldi

Meslek Lisesi okul müdürleri Balıkesir´de bir araya geldi

Balıkesir İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, ilimiz bünyesinde bulunan Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü´ne bağlı okul müdürleri ile bir araya geldi.

Balıkesir İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, ilimiz bünyesinde bulunan Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü´ne bağlı okul müdürleri ile bir araya geldi.
18 Ekim 2019 Cuma günü saat 10.00´da Altıeylül Hüma Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu´nda gerçekleştirilen toplantıya, İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Özcan Özen, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okul müdürleri ile bu okullarda görev yapan rehberlik öğretmenleri katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, ?İlimizde 1108 okul ve kurumumuz var. Bu 1108 okul ve kurumumuz içerisinde bizim çok önemsediğimiz 69 okul ve kurum var ki bunlar meslekî ve teknik eğitim okullarımız. Geçen yıl merkezi sınav yerleştirmelerinin ardından Mesleki ve Teknik Anadolu liselerinde yüzde 74 olan doluluk oranı, bu yıl yüzde 24 artarak yüzde 98´e yükseldi. Güney Marmara Kalkınma Ajansı´ndan mesleki ve teknik okullarımıza çok büyük katkılar sunuldu. Okullarımız bünyesinde oluşturulan yeni atölyeler ve kurulan döner sermayelerle öğrencilerimiz kendi alanlarında en iyi şekilde yetişmekte ve bu ülkenin iş gücüne, sanayisine katkı sunmanın gururu ve mutluluğunu yaşamaktalar. Organize sanayi bölgelerimiz ve sanayi kuruluşlarımızla ortaklaşa yürütmüş olduğumuz projelerle, Balıkesir´de meslek lisesinden mezun olan her öğrencimize iş imkanı sağlamanın gayret içerisinde olacağız. ?Mesleğini seç yolunu çiz´ sloganıyla çıktığımız bu yolda sizlerin de gayretleriyle çok güzel neticeler elde edeceğimize yürekten inanıyorum.? dedi.
İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız´ın açılış konuşmasının ardından Karesi Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Şenol Yılmaz tarafından ?Meslek Liselerindeki Devam Devamsızlığın Önlenmesi? konulu sunum gerçekleştirildi.
Toplantı, TÜBİTAK Projelerine katılım, yıl içerisinde gerçekleştirilecek faaliyetler, döner sermaye kurulumları gibi gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından sona erdi.



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli