Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Meslek Lisesi öğrencilerine seminer

Meslek Lisesi öğrencilerine seminer

Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Sezgin: "Mesleğinize tutkuyla bağlanın"

Balıkesir Sanayi Odası Genç İl Girişimciler Kurulu`nun tüm il genelinde başlattığı "Meslek Liseleri Meslek Farkındalık" toplantılarının beşincisi Bandırma`da yapıldı. Balıkesir Genç İl Girişimciler Kurulu, Bandırma Ticaret Odası Genç Girişimciler Kurulu ve Bandırma Ticaret Borsası Genç Girişimciler Kurulu işbirliğiyle, Bandırma Ticaret Odası konferans salonunda, İMKB Meslek Lisesi Müdürü Selahattin Alkış`ın moderatörlüğünde gerçekleşip Bandırma`daki meslek okulu öğrencilerinin izlediği toplantıya konuşmacı olarak Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin, İş Kur Bandırma Şube Müdürü Emrullah Narin, iş adamları Mustafa Çoban ve Bora Öziş katıldı.
"Mesleğinle Parlamaya Hazır mısın?" isimli toplantının açılış konuşmasını Balıkesir Sanayi Odası Genç Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Canset Balcı yaptı. Balcı, bu toplantıların amacının kadın ve gençlerin girişimciliğini artırmak, meslek lisesi mezunlarının girişimciliğini desteklemek olduğunu belirtti. Ardından ilk konuşmayı iş adamı Bora Öziş yaptı. Öziş, iş yaşamında başarıya ulaşmak için öncelikle başarıyı istemek ve önüne hedef koymak olduğuna dikkati çekti. İş adamı Mustafa Çoban da, iş yaşamındaki başarı için öncelikle cesaretin önem taşıdığını vurguladı. Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin de konuşmasında, başarı için gerekli koşulları açıklarken, şunları söyledi:
"Öncelikle güvenilir olmak ve güven vermek zorundasınız. Bunun için pembe yalanlar bile söylemeyin. Ayrıca çok çalışmalısınız. İşinizi, çok sevmeli, adeta işinize aşık olmalısınız. Yeniliklere açık olup kurumsallaşmaya inanmalısınız. `Küçük olsun, benim olsun` düşüncesinden sıyrılarak, ortaklık kültürünü yaşama geçirmelisiniz. Özgüveniniz ve cesaretiniz yüksek olmalı. Girişimcilik ruhu taşımalısınız. Unutmayın ki, bu ülke, gelecekte sizin götürdüğünüz yere gidecektir."
İş Kur Bandırma Şube Müdürü Emrullah Narin de, kurumlarının, Bandırma ve yöresinde gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgiler verirken, şunları söyledi:
"Yaşam, bir yarıştır. Hepimiz, bu yarışın içindeyiz. Kurumumuz da sizleri mutlu etmek için çaba harcıyor. Son beş yıl içinde, bölgemizde, kamu işçisi olmak için bize, kamu işçisi olmak için 770 başvuru oldu. 2014-2015 döneminde, 10.449 kişilik iş ilanımıza başvuranların yaklaşık % 50`sini işe yerleştirdik. Kurum olarak toplam 5 milyon liralık harcamayla 1300 kişiye meslek edindirme veya beğenmedikleri mesleği değiştirme kursları verdik. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, hem Bandırma ve yöresinde, hem de ülke genelinde meslek lisesi mezunları için işsizlik problemi bulunmuyor."
Konuşmacılar, daha sonra öğrencilerin sorularını yanıtladılar.
Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli