Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Mete Kalyoncu, Erdek´te toprağa verildi

Mete Kalyoncu, Erdek´te toprağa verildi

Cenazeye DYP´nin eski genel başkanları ve Bakanları da katıldı

İşadamı ve siyasetçi Mete Kalyoncu, Erdek´te toprağa verildi. Erdek Çarşı Hacı Ömer Camii´nde kılınan cenaze namazına Doğruyol Partisi´nin (DYP) eski Genel Başkanı ve eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk, DYP´nin eski Bakanlarından ve eski TBMM Başkanı İsmet Sezgin, DYP eski Genel Başkanı Mehmet Ağar, İstanbul eski Büyükşehir Belediye Başkanı Bedrettin Dalan, DYP´nin eski Bakanlarından, Balıkesir eski milletvekili A. Baki Ataç, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) eski başkanı Kemal Gürüz, Erdek eski belediye başkanı Hamit Nural, Balıkesir eski milletvekili M. Cemal Öztaylan, Erdek Emniyet Müdürü Erol Acar, Edincik eski belediye başkanı Mehmet Yağcı, Bandırma Gübre Fabrikaları Anonim Şirketi (BAGFAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Y. Kemal Gençer, şarkıcı Neco ve çok kalabalık bir topluluk katıldı. Geçirdiği akciğer rahatsızlığı sonucunda, 72 yaşında yaşama veda eden Kalyoncu´nun cenaze töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir eski belediye başkanı Bedrettin Dalan, şunları söyledi:

?Sahipliğini yaptığım Yeditepe Üniversitesi için tıbbi cihaz almak için Mete Kalyoncu ile çok sıkı bir pazarlığa girmiştik. Pazarlık sırasında bir ara bana, ?Peki, o fiyata anlaştık ama bir şartım var. Sen, okullarında 6 öğrenciyi daha ücretsiz okutacaksın´ dedi. Ben de ona, ?6 değil, 12 öğrenciyi daha ücretsiz okutacağım´ diyerek, bunu gerçekleştirdim. Mete Bey, ticaret sırasında bile hayır yapmayı düşünürdü. Nur içinde yatsın.?

Yurt dışından ithal ettiği medikal ameliyat malzemeleri ticareti yapan Mete Kalyoncu, bir dönem DYP İstanbul İl Başkanlığı görevini de yürütmüştü. Kalyoncu, 1960´lı yıllarda, Erdek´te 25-30 yıl hakimlik yapan ve ?Uzun Hakim? olarak bilinen, Erdek´in bir caddesine de ismi verilen Halil Kalyoncu´nun oğluydu. Mete Kalyoncu, Erdek mezarlığında, babasının mezarının yanına defnedildi.

Haber : Ö. Balıkçı-T. Ertan



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı