Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Meteoroloji serin ve yağışlı hava uyarısında bulundu

Meteoroloji serin ve yağışlı hava uyarısında bulundu

Geçtiğimiz hafta sonundan bu yana genelde yağışsız, az bulutlu ve açık geçen havaların ve mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, bugün (Cuma) gece saatlerinde Kıyı Ege´de başlayacak yağışlarla birlikte yerini hafta sonu serin ve yağı

Geçtiğimiz hafta sonundan bu yana genelde yağışsız, az bulutlu ve açık geçen havaların ve mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, bugün (Cuma) gece saatlerinde Kıyı Ege´de başlayacak yağışlarla birlikte yerini hafta sonu serin ve yağışlı havalara bırakması tahmin ediliyor.
Cuma günü akşam geç saatlerinde Edremit Körfezi çevrelerinde ve gece saatlerinde Kıyı Ege´de, 5 Ekim Cumartesi günü ise Balıkesir´de sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Yağışların Kıyı Ege´de kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.
Yağışlı sistemin 6 Ekim Pazar günü bölgemizin kuzeyinde etkili olacağı, sonrasında Pazartesi günü bölgemizin kıyı ve kuzey kesimlerinin yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.
Bölgemiz genelinde halen mevsim normallerinin 3 ila 6 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının Cumartesi günü hissedilir derecede azalarak mevsim normalleri civarı ve yer yer altına düşmesi bekleniyor.
Rüzgârın 5 Ekim Cumartesi günü bölge genelinde güney ve batısında güney ve güneybatı (lodos) yönlerden, kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-80 Km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı