Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Metin Ok: ?Bandırma´nın kaybolan yılları var!?

Metin Ok: ?Bandırma´nın kaybolan yılları var!?

Önümüzdeki günlerde Cumhuriyet Halk Partisinden Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusunu yapacağını açıklayan Metin Ok, ?Bandırma´nın kaybolan yılları var.

Nasip olursa Bandırma´yı şehirde yaşayan herkesle birlikte yöneteceğiz? dedi.
Bandırma Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden Metin Ok, önümüzdeki günlerde Ankara´ya giderek CHP Genel Merkezine aday adaylığı başvurusunu yapacağını belirtti. Ok ?Benim en büyük üzüntüm ve endişem benim doğum yerim üzerinden bir karalama kampanyası yürütülmeye çalışılması. Benim en büyük ideallerimden biri; siyasetin dürüst insanlar tarafından da yapılabileceğini göstermek. Benim geçmişimde iğne ucu kadar bir karanlık nokta bulamayanlar benim doğum yerimin Diyarbakır olmasından dolayı olumsuz bir algı yaratmak istiyor. Bunu yapanlar en net ifade ile ırkçıdır, faşisttir. Ben 33 yıldır Bandırma´da yaşıyorum, 28 yıldır Terziler Caddesinde esnafım. Bu şehir için projelerim, ideallerim var ve bu şehirde yaşayan insanlarla bu hayalleri gerçekleştirmek istiyorum? dedi.
Bandırma´yı birlikte yöneteceğiz.
Bandırma´nın, belediye, basın, sivil toplum örgütleri ile birlikte yönetilmesi gerektiğini vurgulayan Ok ?Allah nasip kısmet eder de Belediye Başkanı olursam 2-3 ayda bir sivil toplum örgütlerinin, basının, belediyenin, ilgili kurum müdürlerinin katılacağı çalıştaylar düzenleyeceğiz? dedi. Belediye Başkanı seçildiği takdirde mevcut projelerin devam edeceğini belirten Ok ?Elbette ki Sayın Mirza´nın başlattığı projeler devam edecek. Ama şu an 40-45 kadar irili ufaklı projemiz var. Bu projeler şişirme kadrolarla, ahbap-tanıdıkla değil gerçekten işin uzmanı insanlarla, uzman teknik isimlerle hayata geçecek. Bunların hepsi vizyon sahibi insanlar. Bandırma´nın artık başka kentlerle yarışır hale gelmesi lazım. Gece-gündüz çalışan bir belediye başkanı olacağım. Bakanlıkların kapısını aşındıran, ilgili kurulların kapısını aşındıran, Bandırma´yı geleceğe taşıyacak bir ekiple çalışacağım. Bandırma´nın önüne bir hedef koyulması lazım? Ben hem zihin olarak hem de kadro olarak Belediye Başkanlığına hazırım? dedi.
Geçmişte de haksızlığa uğradım
Önceki yerel seçim sürecinde mağduriyet yaşadığını söyleyen Ok ?O dönemin il başkanı Genel Merkeze ?iki kişi sandığa gitsin´ yönünde bir öneri ile gitmiş ve nasılsa Genel Merkez kabul etmiş. Türkiye´nin hiçbir CHP teşkilatında yaşanmayan olay Bandırma´da yaşandı ve 2 aday adayı ön seçime girdi. Ön seçime giremeyen ve mağdur edilen ben oldum. Parti üyeleri, delegeler özgür olmalı? Herkes aday olabilmeli, herkes o yarışa girebilmeli. Aday belirleme sürecinde gerçekten bağımsız, profesyonelce bir anket yapılmalı. Parti üyeleri özgürce fikirlerini beyan etmeli.
Bandırma´nın sorunları bahane üretilerek çözülmez
Bandırma´nın sorunlarını iyi bildiklerini ve bunun için çözümler ürettiklerini belirten Ok ?Örneğin su fiyatları; bunun için bir çözüm üretilmeli. Çözümü var mı? Var. Artık temiz enerji çağındayız. Bir rüzgâr tribünü veya güneş enerji panel ile bu sorun çözülebilir, teknik olarak mümkün? dedi. CHP´nin Balıkesir Büyükşehir Belediyesini kazanacağına inandığını belirten Ok ?O zaman Bandırma´nın kangren haline gelen sorunları çok daha hızlı çözülecek? diye konuştu.
Haber : Ozan Ertuğrul



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli