Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Metin Ok, CHP Bandırma İlçe Başkanı

Metin Ok, CHP Bandırma İlçe Başkanı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bandırma İlçe Kongresinde başkanlığa Metin Ok seçildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bandırma İlçe Kongresi`nde başkanlığa Metin Ok seçildi.
Prenses Düğün Salonu`nda, Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel`in divan başkanlığı, Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur`un divan başkan yardımcılığı ve Aysel Beyaz`ın yazmanlığında gerçekleşen kongreye Balıkesir Milletvekilleri Av. Namık Havutça, Av. A. Nedret Akova ve Haluk Ahmet Gümüş de katıldı.
Akova`nın, Körfez`deki bir açılışa katılmak amacıyla erken ayrıldığı kongrede konuşan Milletvekili Gümüş, 12 yıldır iktidarda bulunan AKP`nin, ülkemizi çok kötü yönettiğini öne sürerken, "Şu anda câri açıkta dünya birincisiyiz. AKP`nin, dış politikası da belirsiz ve hedefsizdir" dedi. Gümüş, "Bu hükümet kalıcı değil, gidicidir" diye konuştu.
Milletvekili Namık Havutça ise konuşmasında, AKP Hükümeti`nin uygulamalarının açık faşizm olduğunu öne sürerken, şunları söyledi:
"Parlamentoda da tam bir çadır tiyatrosu oynanıyor. Biz, çoğunlukta bulunması nedeniyle her istediği yasayı, meclisten geçiren AKP`ye karşı mecliste direnerek, tarihe bir not düşmek istiyoruz. AKP, bugün CHP dışında her kurumu eline geçirdi. Bağımsız yargının yerinde yeller esiyor. Ancak unutmasınlar ki, AKP`nin teslim alamayacağı tek kale, CHP`dir. Haramilerin iktidarını yıkmak için CHP`ye her kesimin desteğini bekliyoruz."
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanına eleştiri
Geçtiğimiz günlerde, Edincik`teki Velutsan`ın açılış törenine katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik`in, Bandırma`nın il olması gerektiği konusundaki açıklamasını samimi bulmadığını vurgulayan Havutça, şunları söyledi:
"AKP olarak 12 yıldır iktidarda bulunuyorsunuz. Madem, Bandırma`nın il olması gerektiğine inanıyorsunuz, öyleyse neden yapmadınız? Elinizi tutan mı vardı? Ama sayın Bakan, bu sözleri ile politik düşünce içinde hareket etmiştir. Amacı, yerel seçimler yaklaşırken, Bandırmalılara hoş görünmek ve yerel seçimler için şimdiden yatırım yapmaktır. Bandırma, bu oyuna gelmez."
CHP Balıkesir İl Başkanı Muzaffer Mavuk da konuşmasında, AKP Hükümeti`ni "Tek kişi diktatörlüğü" olarak nitelendirirken, "Korku imparatorluğu kurdular. Yargıç ve savcıları bile susturdular. İleri demokrasi getirdiklerini söylüyorlar. Demokrasi, demokrasidir. Demokrasinin ilerisi, gerisi yoktur" dedi.
386 delegeye sahip bulunan CHP Bandırma İlçe Örgütü`nün ilçe yönetim kurulu için blok liste ile yapılan seçime Metin Ok`un başkanlığındaki tek liste katıldı. Oylama sonunda Metin Ok, İlçe Başkanlığına seçilirken, yönetim kurulunda ise şu isimlere görev verildi:
Neşe Akgümüş, Sami Türkmen, Aydın Yağar, Atilla Atakay, Çağlar Bakanay, Kutay Başak, Aysel Beyaz, Kâmile Canaslan, Ayhan Dinler, Sevil Gök, Volkan Gözükara, Serpil İlbaşı, Celâl Haydar Kara, Nermin Mutlu, Hasan Özdağ, Gökhan Yankol.
Kongreden önce Sanatsal Kültürel ve Sportif Faaliyetleri Araştırma Geliştirme Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (S.A.S.F.A.G), halk oyunları gösterisi sundu.
Önder BALIKÇI

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli