Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarına eğitim desteği

Mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarına eğitim desteği

Balıkesir çalışan mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarına eğitim verilmesine başlandı.

Balıkesir çalışan mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarına eğitim verilmesine başlandı.
Balıkesir Tahirova Çiftliği´nde misafir ettiği mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarına yönelik yaz eğitimleri, Balıkesir Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle devam ediyor.
Türkiye´nin en büyük meyve yetiştiricisi ve meyve suyu üreticisi Anadolu Etap, Misafir İşçi Çocukları (MİÇO) Projesi ile mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarına kesintisiz eğitim veren ilk tarım şirketi olmaya devam ediyor.
MİÇO Projesi kapsamında Balıkesir Tahirova Çiftliği´nde okul kuran Anadolu Etap, Balıkesir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından görevlendirilen 6 öğretmen ile 95 çocuğa müzik, resim, Türkçe, beden eğitimi, halk oyunları, tiyatro ve el sanatları gibi alanlarda eğitim veriliyor.
Çocukların kişisel gelişimlerine katkıda bulunmayı hedefleyen bu eğitimler, Ağustos ayı sonuna kadar devam edecek.
Eğitimlerin ilk haftasında ayrıca İl Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile çocuklara genel sağlık taraması yapıldı, eksik aşısı olan çocuklar tespit edildi ve ailelere çocuk bakımı ve aşılarla ilgili eğitimler de düzenlendi. Sağlık kontrollerinin ardından diş fırçası ve diş macunu hediye edilen çocuklara Türkiye´nin önde gelen tekstil markaları işbirliği ile kıyafet desteği de sağlandı. Haber Merkezi



  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı