Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

MHP Adayı Paça, Erdek´le ilgili görüşlerini anlattı

MHP Adayı Paça, Erdek´le ilgili görüşlerini anlattı

MHP Erdek Belediye Başkan Adayı Paça "Erdek´i bölmeye değil, birleştirmeye geliyoruz" dedi

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Yerel Seçimlerde MHP´den Erdek Belediye Başkan adayı olan Mimar Köksal Paça, düzenlediği basın toplantısında MHP Genel Merkezi tarafından kendisinin Erdek Belediye Başkan adayı olarak gösterildiğini açıkladı.
Pazar günü gerçekleşen kahvaltılı basın toplantısında konuşan MHP Erdek Belediye Başkan Adayı Köksal Paça, amacının Erdek halkına hizmet etmek olduğunu ve bunun için bu kutlu yola çıktığını söyledi. 

Paça, devam eden konuşmasında şöyle konuştu: "Erdek´in sizinde bildiğiniz üzere çok temel problemleri var. Bu problemleri çözümleyebilmek adına ürettiğimiz projelerimiz var. Daha yaşanabilir bir Erdek için sizlerin desteğine ihtiyacımız var. Yaklaşık 4 yıldan beri Erdek´in sorunlarını yakından takip ediyoruz ve bu sorunlara çözüm üretiyoruz. Erdek turizm, zeytincilik ve balıkçılık sektörlerinden beklediği payı alamamaktadır.?
Paça: ?Erdek eski parlak ve cazibeli yıllarına geri dönecek?
Göreve seçildiği takdirde turizmin gelişmesi için gerekli çalışmaları başlatacağını ifade eden Köksal Paça "Erdek 1970 ve 1980´li yıllarda turizmde Türkiye´nin en üst seviyelerindeyken bu dönemden sonra geçen her gün geriye gitti ve şuan turizm pastasından Erdek bir dilim dahi alamamakta. Her sektör birbirini tamamlıyor. Turizmin canlanması tüm Erdek´li vatandaşların ve esnafın para kazanması demektir. Erdek´li turizmciler kendilerini yenilemiyor. Sezonun kısalığını bahane ederek oteline apartına bir çivi dahi çakmıyor. Biz turizme sadece deniz olarak baktığımız sürece bir adım ilerlemeyiz. Oksijen deposu olan Kapıdağ´ını turizme kesinlikle kazandırmalıyız. Ben zeytincinin, balıkçının sorunlarının hepsini biliyorum ve çözüme kavuşturacağıma inanıyorum. Köylüye kooperatif kurup kendi mahsulünü kendi ekip satmasını sağlayabiliriz. Köylerde ki çarpık kentleşme nedeniyle zeytin dışındaki araziler kullanılamamaktadır. Erdek Belediyesi olarak buraları kiralayıp köylüye ekim alanı sunabiliriz. Ekip arkadaşlarım ve ben Erdek Belediyesi´ni zarar eden bir işletme olarak görüyoruz. Bizler ticaretten gelen insanlarız. Biz siyaset yapmaya, insanları ayrıştırmaya değil, tam aksine insanları birleştirmeye geliyoruz. Bu gücü ve yetkiyi alabilirsek Erdek Belediye´sinin bu düştüğü ekonomik zorluktan çıkaracağımıza inanıyoruz. Erdek Belediyesi´nin borcunun 3-4 yıl içerisinde kendi öz kaynaklarını kullanarak bitirebileceğimizi düşünüyoruz. Bunları gezdiğimiz, gördüğümüz herkese anlatacağız. Bu bir seçim, bu bir yarış seçilmekte var kaybetmekte. Kısacası bizler Erdek´in iyiliğini güzelleşmesini isteyen bir anlayışla bu yola çıktık. " şeklinde konuştu.
Haber : Tuncay Ertan



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı