Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

MHP Belediye Başkan adayı Paça, gazetemizi ziyaret etti

MHP Belediye Başkan adayı Paça, gazetemizi ziyaret etti

31 Mart 2019 yerel seçimlerde MHP´den Erdek Belediye Başkan adayı olan mimar Köksal Paça ve MHP Erdek İlçe Başkanı Fatih Bağcı gazetemizi ziyaret etti.

31 Mart 2019 yerel seçimlerde MHP´den Erdek Belediye Başkan adayı olan mimar Köksal Paça ve MHP Erdek İlçe Başkanı Fatih Bağcı gazetemizi ziyaret etti.
Ziyarette, yerel gazetelerin ilçeler için önemine değinen Paça, gazetemizi yakından takip ettiğini dile getirerek, muhabirimiz Tuncay Ertan ile bir süre sohbet etti.
31 Mart 2019 Yerel Seçimlerde Erdek Belediye Başkanlığı için MHP´den aday olduğunu belirten Köksal Paça, şunları söyledi: "Erdek benim için sevdadır. İlçemizin kalkınmasını sağlayacak projelerim var. Yıllardır bu projeler üzerinde çalışıyorum. Güzel bir ekip kurarak bu projelerimi hayata geçirmek için aday oldum. Halkımız beni Belediye Başkanı seçerse çok kısa bir sürede Erdek´imizi hep birlikte layık olduğu yere getireceğiz. "
Paça: ?Köylümüzle birlikte kooperatif kuracağız?
Erdek Belediyesi tarafından kooperatif kurularak köylüye iş sahası kazandırabileceklerini söyleyen Paça, "Bilindiği gibi köylünün şu an ki durumu kötü. Zeytin, balık ve tarım sektörleri bitme noktasında. Sahsım göreve seçildiği takdirde öncelikli olarak çözeceğim sorunların başında köylümüzün sorunları gelecektir. Köylümüze Erdek Belediye Başkanlığı tarafından kooperatifler kurup, kendi ürününü kendi toplayıp kooperatife sattıracağız. Bu ürünler işlendiği zaman iki üç katına satılabiliyor. Bu ürünlere örnek vermek gerekirse kozalak, kestane, defne, ıhlamur, dağ çileği. Bunlar köylünün geçim kapısı olabilir. 

Diğer yandan bu kooperatiflerin karları sayesinde de belediyenin borçlarının bir kısmını ödeyebiliriz. Kapıdağ Yarımadası´nda bir çok orman arazisi boşta duruyor. Bunları belediye olarak köylüye ekim arazisi olarakta kazandırabiliriz. Bunlar zor şeyler değil. Yine aynı zamanda Kapıdağ´da atıl durumda bulunan şeker su tesisini canlandırıp köy halkına kazandırıp işletmesini sağlayabiliriz." dedi.
Paça: ?Bizimle birlikte turizm canlanacak?
Erdek´in turizmden beklediği payı alamadığına da değinen Paça "Erdek´te turizme sadece deniz olarak bakmak yanlış. Kapıdağ´ı kesinlikle doğa sporlarına açıp, turizme kazandırmalıyız. Böylece Kapıdağ´ına düzenlenecek olan yürüyüşler, geziler bölgemizin kalkınmasına yardımcı olacaktır. Erdek coğrafi yapısı olsun, oksijeniyle olsun harika bir ilçe. Bizler burada yaşıyor, ekmek yiyorsak bu ilçeye borçluyuz demektir. Bu yüzden ayrışmadan bölünmeden herkes elini taşın altına koymalı. Başka bir Erdek yok." diyerek sözlerine ekledi.
Gazetemiz muhabiri Tuncay Ertan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Başkan Adayı Paça´ya çıkmış olduğu bu kutsal yolda başarılar diledi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli