Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

MHP Milletvekili, çocuk tacizcilerin hadım edilmesini önerdi

MHP Milletvekili, çocuk tacizcilerin hadım edilmesini önerdi

MHP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, çocuk tacizcilerinin hadım edilmesi için kanun teklifi verdi.

MHP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, çocuk tacizcilerinin hadım edilmesi için kanun teklifi verdi.
Kanun teklifiyle ilgili konuşan MHP Milletvekili Ok, "Çocuklarımıza tecavüz edildiği zaman ya da hunharca bacılarımıza, kızlarımıza ve kadınlarımıza tecavüz edildiği veya öldürüldüğü zaman ağlamak istemiyorsak bu kanun teklifini mutlaka hayata geçirmek zorundayız." dedi.
Ok, sözlerine şöyle devam etti: "Tek kelime ile söyleyecek olursak bu hasta olan bu kişileri tıp hastalık kabul ediyor, bu hasta olan kişilerin hadım edilmesi. Bizim önerimiz budur. Bu konu ile ilgili kanun teklifi hazırladık. Bu kanun teklifini TBMM´ne 14 Nisan 2016 tarihinde verdik. Eğer bu tecavüz olaylarının, gözümüzden sakındığımız çocuklarımızın, evlatlarımızın bu vahim olayları yaşamasını istemiyorsak, hunharca kadınlarımızın, kızlarımızın katledilmesini istemiyorsak bu kanun teklifinin mutlaka hayata geçmesi gerekir."
Ok´un teklifi şu şekilde: "Cinsel saldırı suçundan ve çocukların cinsel istismarı sucundan ve reşit olmayanlara cinsel ilişki suçunun nitelikli halinde hapis cezasına mahkum olanlar, cezanın infazı sırasında ve koşullu salıverildikleri takdirde denetim süresi içinde testosteron etkisini önemli ölçüde azaltıcı tedaviye tabi tutulabilirler. Tedavi amaçlı programlara katılmakla yükümlü kılınabilirler. Suçun mağdurunun oturduğu ve çalıştığı yerleşim bölgesi dışında başka bir yerde ikametle yükümlü kılınabilir. Bu kişilerin ayrıca mağdurun bulunduğu yerlere yaklaşmaktan, çocuklarla bir arada olması gerektiren bir ortamda çalışmaktan, çocuklarla ilgili bir meslek icra etmekten yasaklanmasına hükmolunur. Yasaklama kararı hükmün kesinleşmesiyle uygulanmaya başlanır ve cezanın tümüyle infazından itibaren yedi yıl süreyle devam eder. Cezanın infazı tamamlandıktan sonra bu madde hükümlerine göre kendisine yüklenen yükümlülere denetim süreci zarfında aykırı hareket eden kişi, infaz hakiminin kararı ile zorlama hapsine tabi tutulur. Zorlama hapsinin süresi otuz günden az ve ihlalin tekrarı halinde iki yıldan fazla olamaz." Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı