Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

MHP Milletvekili Ok, Çiftçiler Günü´nü kutladı

MHP Milletvekili Ok, Çiftçiler Günü´nü kutladı

MHP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle basına gönderdiği yazılı açıklamayla tüm çiftçilerin gününü kutladı.

MHP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle basına gönderdiği yazılı açıklamayla tüm çiftçilerin gününü kutladı.
Ok, mesajında şu ifadelere yer verdi: ?Ülkemizde Dünya Çiftçiler Günü 35.000 köy ve mezrada, ekmeğine alın terini katarak, bıkmadan usanmadan yılın her mevsiminde bin bir zorlukla çalışan 3 milyon çiftçinin kendisini özel hissettirme günü olarak kutlanmaktadır. 14 Mayıs ülkemizde 79 milyon insanın gıda ihtiyacını bütün zorluklara rağmen karşılayan, toprağını işleyen, hayvanına bakan, besleyen insanların günü. Her geçen gün üretim alanları daralan, ekonomik olarak diğer sektörlere yenik düşen bir sektörün her yıl bir başka umutla heyecanla üretmeye devam eden insanların günüdür. Yaşadığı birçok sıkıntıya rağmen alın terinin hakkını alamaması, yarınına umutla bakamaması nedeni ile çiftçilerimiz 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü?nün dünyadaki tüm çiftçiler ile birlikte coşkulu bir bayram havasında kutlayamamaktadır. AKP´nin seçim öncesi çıkardığı Büyükşehir Yasası da çiftçilerimiz için ciddi tehditleri içinde barındırmaktadır. Bu yasa ile 20.000 köy tüzel kişiliğini kaybederken her yıl ekilebilir arazi ve çiftçi sayısını bakımından da gerileme yaşanmaktadır. 2003 yılında 70.8 milyon kişi olan toplam nüfus 2016´da 79 milyona çıkarken, 3 milyona yaklaşan kayıtlı çiftçi sayısı 2 milyon dolayına gerilemiştir. Tarım ürünlerinde fiyat-girdi dengesinin üretici aleyhine bozulması tarımsal faaliyetlerden uzaklaşmaya yol açmıştır. Tarım alanlarındaki hızlı daralma ve tarımsal üretimde düşüşler yaşanmış, tarımın milli gelirdeki payı yıllar itibariyle düşerek % 8´lere gerilemiştir. Tarımın, bankacılık sektörüne olan kredi borç bakiyesi 2002´den bu yana tam 8 kat artmış, batık kredi hacmi 7 kat büyümüştür. Ülkemizde 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü bu zorlu şartlar altında kutlanmakta ve yaşatılmaktadır. İnsanoğlunun varlığını sürdürebilmesi için en temel ihtiyaç olan gıdayı üreten çiftçiler dünyanın en zor ve değerli işini yapmaktadır. Tarımsal üretimin her aşamasında alın teri bulunan çiftçilerimiz kar, yağmur, soğuk demeden, en zor doğa şartlarında bile halkın sofrasına gıda sunabilmek için çabalamaktadır. Bu vesileyle 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Gününde ülkemizin kalkınmasında önemli rolü olan, nasırlı elleriyle toprağa hayat veren tüm çiftçilerimizin bu anlamlı gününü kutlar, yaşamakta oldukları sorunların biran evvel bitmesini ve bereketli hasatlar ile mutlu bir hayat sürmelerini temenni ederim.?
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli