Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

MHP Balıkesir Milletvekili Bulut, Adalet Bakanlığına geçişin krıterlerini sordu

MHP Balıkesir Milletvekili Bulut, Adalet Bakanlığına geçişin krıterlerini sordu

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, Adalet Bakanlığı Denetimli Serbestlik Müdürlüklerine 1550 adet öğretmenin geçiş yaptığını ve bu öğretmenlerin hangi krıterlere göre atandığı mülakatta...

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, Adalet Bakanlığı Denetimli Serbestlik Müdürlüklerine 1550 adet öğretmenin geçiş yaptığını ve bu öğretmenlerin hangi krıterlere göre atandığı mülakatta hangi sınavlardan geçirildiği ile ilgili olarak Başbakan`ın yazılı olarak cevaplaması üzerine yazılı soru önergesi verdiğini açıkladı.
MHP Milletvekili Bulut, Adalet Bakanlığı Denetimli Serbestlik Müdürlüklerine 1550 öğretmen alındığını belirtti. 
6291 Sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezleri ile Koruma Kuruları Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 11.04.2012 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe girdiğini, bu kanunla birlikte denetimli serbestlik sistemi ile ilgili ciddi değişiklikler yapıldığını dile getiren Bulut,  ancak yapılan değişiklik ile Adalet Bakanlığı Taşra Teşkilatı bünyesinde ihdas edilen kadrolar ve alınacak olan toplam 8060 memurdan 1550 kişinin öğretmen olduğunu, açılan bu kadroya, Denetimli Serbestlik Müdürü, Denetimli Serbestlik Müdür Yardımcısı, Sosyolog, Psikolog, Sosyal Çalışmacı, Öğretmen, Teknisyen, Şoför ile İnfaz ve Koruma Memuru alındığını ifade etti.
Öğretmenlerin, Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde çalışmak istediği ili belirten bir dilekçe yazarak Adalet Bakanlığına müracaatta bulunduklarını işaret eden Bulut,  Bu öğretmenlerin geçişi ile ilgili olarak sözlü mülakat yapıldığını, geçiş yapan öğretmenlerde hangi kriterlerin arandığını ve sözlü mülakata adayların hangi kriterlere göre belirlendiğinin açıklanması gerektiğini belirtti.
Adalet Bakanlığı Denetimli Serbestlik Müdürlüklerine 1550 adet öğretmenin geçiş yaptığı ile ilgili olarak TBMM Başkanlığı`na Başbakan`ın yazılı olarak cevaplaması üzerine soru önergesi veren A. Duran Bulut;
1. 1550 öğretmenimiz hangi kriterlere göre Adalet Bakanlığı Denetimli Serbestlik Müdürlüklerine geçiş yapmıştır?
2. Kurum değişikliği için başvuran öğretmenler arasında geçiş hangi kriterlere göre belirlenmiştir?
3. Mülakatta öğretmenlerimize hangi sınavlardan geçirilmektedirler? Sorularını yöneltti.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı