Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

MHP İl Başkanı Duran: Türkiye Cumhuriyeti kimsenin çiftliği değildir

MHP İl Başkanı Duran: Türkiye Cumhuriyeti kimsenin çiftliği değildir

MHP Balıkesir İl Teşkilatı düzenlediği basın açıklamasıyla, Türkiye Cumhuriyetinin kimsenin çiftliği olmadığını açıkladı.

MHP Balıkesir İl Teşkilatı düzenlediği basın açıklamasıyla, Türkiye Cumhuriyeti`nin kimsenin çiftliği olmadığını açıkladı.
MHP Balıkesir İl Başkanı Mehmet Duran, il başkanlığı yaptığı basın açıklamasında; ``Şırnak`ın Beytüşşebap ilçesinde PKK`lı teröristlerin düzenlediği saldırıda 10 askerimizin şehit olması ve 7 askerimizin de yaralanması Türk Milleti olarak yüreğimizi bir kere daha dağlamıştır. Şehitlerimize Cenabı Allah`tan rahmet, silah arkadaşlarına ve milletimize başsağlığı, yaralı askerlerimize de  acil şifalar diliyorum. Acıları, acılarımızdır.`` dedi.
``Yanlış siyasi politikalardan dolayı her gün yeni yürekler yanmakta, analar ağlamakta, çocuklar feryat etmekte, kınalı kuzularımız içi boş açılımlar nedeniyle bu dünyadan göçmektedirler" şeklinde konuşan Duran, "Fakat, Teröre karşı gereken iradeyi göstermeyenler bütün bu olanlara, kendileri gibi bizlerinde sessiz kalmamızı ve olan bitene göz yummamızı istemektedirler. Bize göre terörün bu hale gelmesine göz yumanlarında, destek verenlerinde ve gerekli tedbirleri almayanlarında en az teröristler kadar suçları vardır. Her fırsatta yurt içinde ve yurt dışında barış, özgürlük ve demokrasi gibi insanlığın yüksek değerlerini, terör örgütüne paravan olarak kullanan kişi ve kuruluşların,  gerçek yüzleri artık ortaya çıkmıştır. Hiçbir Türk evladının ben bilmiyorum, ben anlamıyorum deme hakkı yoktur. Herkes safını açıkça belirlemek zorundadır. Çünkü, AKP zihniyetinin ülkemizi düşürdüğü açmaz ve yaşanan rezaletler açıkça ortadadır. AKP ile yaşanan süreçte ülkemizde siyasi ayrılıkçılık hevesleri hız kazanmış, Türkiye`nin milli devlet niteliği hedef alınmıştır. Türk milletinin bin yıllık kardeşliği tehdit altına girmiş ve vatanımızın, devletimizin, milletimizin tekliği tartışılmaktadır. Etnik temelde bölünme, inanç temelinde cepheleşme, mezhep temelinde iç ve dış tahrikler artmıştır. Kimlikler kaşınarak, gerilim ortamı körüklenmiş, toplumsal huzursuzluk ve çatışma alanları genişlemiştir. İç huzur, kardeşlik ve dayanışma ruhu yara almıştır. Bu yıkıcı tahribatlar ise Türkiye`yi içten içe çürütmektedir`` ifadelerine yer verdi. 
Duran devam eden açıklamasını şöyle sürdürdü: "Türkiye Cumhuriyeti kimsenin çiftliği değildir. Kimse hukuktan üstün değildir. Kanunlarımızı teröriste ayrı,  yardakçısına ayrı,  Türk Milletine ayrı işletmek isteyenlere sesleniyorum. `Terörü ve teröristi övmek,  onların her fırsatta reklamlarını yapmak ne zamandan beri suç değildir? Güvenlik güçlerimizin terörle mücadele konusunda sarsılmaz bir kararlılığa sahip olduğunu ve bu tür saldırılara gereken cevabı vereceğine inancımız tamdır. Ancak, İktidarın askerimizi ve polisimizi rahat bırakması gerekmektedir. İktidar sahipleri terör konusunda da `icraat makamı`  olduklarını bilmez gibi,  `şikayet makamı` gibi her şeyden yakınmaktadırlar. Bu nedenle terörle mücadelede tarihin ve milli vicdanın affetmeyeceği büyük acizlikleri sergilemektedirler. Terör konusunda ABD`den habersiz nerdeyse parmağını oynatamayanlar, Türkiye`nin güvenliğini ABD`nin istihbarat desteğine ve Barzani`nin inisiyatifine terk etmişlerdir. PKK açılımıyla ise terörle mücadeleden vazgeçmiş, terörle müzakere yapar hale gelmişlerdir.` ``Türk Milleti ayaktadır, haklı olarak bir infial ve öfke içindedir. Çok ağır bir ihanet kuşatması altına alınan ve karanlık bir uçuruma doğru sürüklenen Türkiye tarihi bir yol  ayrımına gelmiştir. Herkesin artık safını seçmek ve kararını vermek zorunda olduğunu belirtiyor bir kez daha bütün şehitlerimize Cenabı Allah`tan rahmet, silah arkadaşlarına ve milletimize başsağlığı, yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyorum.``


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli