Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

MHP İl Başkanı Duran, Türkeşi andı

MHP İl Başkanı Duran, Türkeşi andı

MHP Balıkesir İl Başkanı Mehmet Duran, MHPnin Kurucu Başkanı Alparslan Türkeşin 16. ölüm yıldönümü nedeniyle yazılı açıklama yaptı.

MHP Balıkesir İl Başkanı Mehmet Duran, MHP`nin Kurucu Başkanı Alparslan Türkeş`in 16. ölüm yıldönümü nedeniyle yazılı açıklama yaptı.
Açıklamasına, ``Her zaman Tam Bağımsızlık fikrinin şiar edinilmesini vasiyet eden ve Türklük Bedenimiz, İslamiyet Ruhumuzdur diyen Rahmetli Başbuğumuz, Bilge Lider Alparslan Türkeş`i, vefatının 16. yılında bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz" diyerek başlayan İl Başkanı Duran, devamında şunları kaydetti: "Başbuğ, düşüncesinin hiçbir noktasında yabancı unsurlara atıfta bulunmamakta ve referansı tamamıyla Türklük ve İslamiyet dairesi içerisinde olmaktaydı. Bu sebeple Başbuğumuzu anlamak için Türk ve İslam kültürünü iyi özümsemek lazımdır. Türklüğü ve İslamiyet`i tanımayan Başbuğumuzu tanıyamaz, onu anlayamaz. Hayatta olduğu süre içerisinde bütün varlığını Türk - İslam davasına adayan merhum Alparslan Türkeş`in sistemleştirdiği ve aksiyon haline getirdiği fikirler, bugün sadece Türk milletinin değil, emperyalizmin tehdidi altındaki bütün mazlum milletlerin kurtuluş mücadelesindeki yoluna ışık tutmaktadır. Başbuğumuzun bu görüşleri, günümüzde emperyalizm tarafından Büyük Ortadoğu Projesi adı altında kuşatma altına alınıp, saldırılara maruz kalan coğrafyamızda özel bir önem kazanmaktadır. Başbuğumuz, emperyalistlere karşı mücadele etmek için başka bir emperyalistin kanatları altına sığınmadan, tamamen kendi özgücüne güvenmek gerektiğini, emperyalizme karşı onurlu bir duruşun, onurlu bir tavır alışın ancak böyle mümkün olacağını ortaya koymuştu. Ilımlı İslam, Küreselleşme, Globalleşme gibi adlar altında günümüzde sunulan emperyalizm, kendi önündeki en büyük engel olarak bugün Milli Devleti ve İslamiyet`i görmektedir. Yani Bilge Lider`i tarih bir kere daha haklı çıkarmıştır ve onun yaptığı analizler sonucu, fikirlerini üzerine inşa ettiği temeller günümüzde emperyalistlerin önünde bir set oluşturmaktadır. Hepimizi, Türklük şuur ve gururuna, İslâm ahlâk ve faziletine, yoksullukla savaşa, adalette yarışa, birliğe, kardeşliğe çağıran rahmetli Bilge Lider Başbuğ Alparslan Türkeş`in fâni vücudu 4 Nisan 1997 Cuma günü her nefis gibi ölümü tattı, aramızdan ayrıldı fakat fikirleri ve düşünceleri kıyamete kadar bütün Türklüğün ve insanlığın yoluna ışık saçacaktır. O`nun fikirlerini ve davasını devam ettirmek her Türk Milliyetçisinin boynun borcudur. Efsanevi Lider Başbuğumuzun ruhu şad, mekanı cennet olsun.``



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli