Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

MHP İlçe Sekreteri Ay: Bacılarımızın haklarını ödeyemeyiz

MHP İlçe Sekreteri Ay: Bacılarımızın haklarını ödeyemeyiz

MHP Erdek İlçe Sekreteri Haluk Ay, bacılarımızın verdiği haklı mücadelenin yanındayız dedi.

MHP Erdek İlçe Sekreteri Haluk Ay, "bacılarımızın verdiği haklı mücadelenin yanındayız" dedi.
25 Kasım`ın, kadına yönelik şiddete karşı mücadele günü olması nedeniyle gazetemizi ziyaret eden MHP Erdek İlçe Sekreteri Haluk Ay, verdiği mesajla, MHP`nin şiddete karşı hazırladığı çok kapsamlı bir çalışması olduğunu söyledi.
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü dolayısıyla bir açıklama yapan Haluk Ay, kadınların verdikleri mücadelenin bir erkek karşıtlığı olarak görülmemesini istedi.
Yılda 2 milyon kadının uluslararası kadın ticaretinde kullanıldığı ortada iken, yine dünyada her üç kadından biri fiziki olarak şiddet yaşarken, her yıl yaşları 5 ile 15 arasında değişen 2 milyona yakın kız çocuğu fuhuşa zorlanırken, Irak`ta savaşın ilk aylarında 20 bin kadına tecavüz edilirken, kendi ülkemize baktığımızda da bu tablodan pek de farklı olmayan bir görüntüyle karşılaşıyoruz şeklinde sözlerini sürdüren Ay, "tekstil, kimya, tarım, hizmet iş kolu gibi birçok alanda ucuz iş gücü olan kadın emeği sömürüsü yoğun olarak yaşanıyor. Kadınlar sendikasız, sigortasız ve düşük ücretlerle sağlıksız ortamlarda çalıştırılıyor. Kadınlar hem cinsel hem de sınıfsal yönden sömürülmektedir. Yüzlerce kadın babalarından, kocalarından dayak yiyor, namus gerekçe gösterilerek katlediliyor. Sendikasız, sigortasız, iş güvencesiz bir biçimde çok düşük ücretlerle sağlıksız ortamlarda çalıştırılıyor. Her gün defalarca kadın olduğu için aşağılanıyor, sömürülüyor. Emeği erkek emeğine rakip ve ucuz iş gücü olarak görülüyor. Türkiye`de bu durumu değiştirecek tek parti Milliyetçi Hareket Partisidir. Genel merkezimizce Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadeleyle ilgili çok kapsamlı çalışmalar yapıldı ve iktidara geldiğimiz zaman bu konu önceliklerimiz arasındadır`` diye konuştu.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli