Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

MHP Milletvekili artan vergilere dikkat çekti

MHP Milletvekili artan vergilere dikkat çekti

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, 2013 yılında arttırılan vergi oranlarının halkı daha da mağdur edeceğini öne sürdü.

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, 2013 yılında arttırılan vergi oranlarının halkı daha da mağdur edeceğini öne sürdü.       
MHP Balıkesir Milletvekili Bulut, yapılan zamlar, vergi oranları ve bu oranlardaki artışlar sebebiyle vatandaşlarımızın sıkıntı yaşadıklarını ve alım güçleri her geçen gün azaldığını ifade etti.
Konu ile ilgili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı`na Başbakan tarafından yazılı olarak cevaplandırması üzerine soru önergesi verdiğini belirten Bulut, vatandaşlarımızın sürekli yapılan zamlar, vergi oranları ve bu oranlardaki artışlar sebebiyle sıkıntı yaşadıklarını ve bu sebeple alım güçlerinin her geçen gün azaldığını dile getirdi.
2013 yılında yapılan artışların, vatandaşlarımızı olumsuz olarak etkileyeceğini belirten Bulut, Emlak Vergisi, Motorlu Taşıt Vergileri, Veraset ve İntikal Vergileri, Damga Vergisi, trafik cezaları, pasaport harçları başta olmak üzere tüm harçlar, özel usulsüzlük cezaları, idari ve adli para cezalarında da artırıma gidileceğini belirtti.
Geçmiş yıllarda Bakanlar Kurulu genelde yeniden değerleme oranının yarısı kadar vergi oranlarında artış yaptığını belirten Bulut, 2013 yılında yeniden değerlemenin yarısı yerine tamamı kadar emlak vergisini artırdığını kaydetti.
Bulut, konu ile ilgili olarak Başbakan tarafından yazılı olarak cevaplandırılmak üzere soru önergesi verdiğini ve konuyu TBMM gündemine taşıdığını belirtti.
Bulut`un önergesinde yer alan sorular:
"Bakanlar Kurulu hangi sebeple emlak vergilerinde genelde olduğu gibi yeniden değerlemenin yarısı yerine tamamı kadar emlak vergisini artırmıştır?
2014`teki yerel seçimler öncesinde 2013`te belediyelere kaynak yaratmak sebebiyle mi vergi oranlarında bu kadar artış olmuştur?
Yeniden değerleme oranlarının tekrar gözden geçirilerek bu oranlarının azaltılması ve vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin bir nebze olsun azaltılması konusunda çalışmalarınız olacak mıdır?"


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı