Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

MHP Milletvekili Bulut: Baz istasyonlarının tehlikesine dikkat çekti

MHP Milletvekili Bulut: Baz istasyonlarının tehlikesine dikkat çekti

GSM istasyonları tarafından yerleşim yerlerine gelişigüzel konulan baz istasyonlarının tehlikesine dikkat çeken MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, Ulaştırma Bakanlığına yönelttiği sorusunda...

GSM istasyonları tarafından yerleşim yerlerine gelişigüzel konulan baz istasyonlarının tehlikesine dikkat çeken MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, Ulaştırma Bakanlığı`na yönelttiği sorusunda, "okul, hastane ve parklara konulan baz istasyonlarını ne zaman kaldıracaksınız?" dedi.
MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, okullarda, hastanelerde ve parklarda bulunan baz istasyonlarının bulundukları yerlerden kaldırılması konusunu TBMM gündemine taşıdı.
Konu ile ilgili olarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım`ın yazılı olarak cevaplaması üzerine yazılı soru önergesi verdiğini söyleyen Bulut, iletişimin sağlanması için baz istasyonlarının kurulmasının zaruri olduğunu ancak tesislerin sağlığımızı tehdit edecek derecede yakınımıza kurulmasının gerekli olmadığını ifade etti.  
Avrupa ülkelerinde baz istasyonlarının şehir dışlarında kurulduğunu kaydeden Bulut, ülkemizde okullarımızın, hastanelerimizin ve evlerimizin üzerine ya da mahallemizin ortasına baz istasyonlarının kurulduğunu açıkladı.
Yargıtay`ın vermiş olduğun karara da dikkat çeken Bulut; Yargıtay 08.03.2012 tarihli, 2011 /13424- 2012/ 2613 sayılı ilamında "Baz istasyonlarının insanların yoğun olarak yaşadıkları ve hayatlarını sürdürdükleri yerlerde kurulu olması sebebiyle uzun sürede insanlara biyolojik ve psikolojik olarak zarar verme riskinin yüksek olduğunu, ölçüm değerleri normal sınırlarda olmasına karşın sağlık açısından riskli olabileceğini, dolayısıyla kaldırılması gerektiğine" karar vererek baz istasyonlarının insan sağlığına zarar verebilme riskini kabul etmiş olduğunu bu kararın Bakanlık tarafından uygulanması gerektiğini hatırlattı.
Bulut, önergesinde şu sorulara yer verdi:
Yargıtay`ın ilgili kararından sonra Bakanlık olarak ne tür çalışmalar yapılmaktadır? 
Baz istasyonlarının kaldırılması konusunda Bakanlık hangi çalışmaları yapacaktır?
Okul ve Hastanelerde Baz istasyonları bulunmakta mıdır? Varsa sayısal olarak hastanelerde ve okullarda bulunan baz istasyon sayısı nedir?


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli