Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

MHP Milletvekili Bulut: Kamu Personeli Danışma Kurulunun kararları bağlayıcı değildir

MHP Milletvekili Bulut: Kamu Personeli Danışma Kurulunun kararları bağlayıcı değildir

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, Kamu Personeli Danışma Kurulu Toplantısının Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yapıldığını, bu yıl kamu çalışanlarına 2014 yılı için 123 lira tutarında zam yapıldığı..

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, Kamu Personeli Danışma Kurulu Toplantısının Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı`nca yapıldığını, bu yıl kamu çalışanlarına 2014 yılı için 123 lira tutarında zam yapıldığı, 2015 yılı için % 3+3 zam uygun görüldüğünü ifade etti. 
Kamu Personeli Danışma Kurulu Toplantı kararlarının bağlayıcı olmadığını öne süren Bulut, alınan kararların vicdanen ve ahlaken bağlayıcı nitelik taşıması gerektiğini söyleyip, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik tarafından yazılı olarak cevaplandırılmak üzere soru önergesi verdi.
Önergesinde, Kamu Personeli Danışma Kurulu Toplantısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı`nca yapıldığını ve kamu çalışanlarımıza; "2014 yılı için 123 TL tutarında zam yapıldığını ve 2015 yılı için % 3+3 zam uygun görülmüştür ifadelerine yer veren Bulut, Kamu Personeli Danışma Kurulu Toplantı kararlarının bağlayıcı olmadığını yineledi.
Bulut, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanına şu soruları sordu: "Bu masada alınan kararlar vicdanen ve ahlaken bağlayıcı" nitelik taşıması gerekmez midir? Geçtiğimiz yıllarda yapılan; Kamu Personeli Danışma Kurulu Toplantı kararlarına uygun olarak çalışmalar yapılmış mıdır? Yapılmadıysa kararların uygulanmama sebebi nedir?"


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli