Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

MHP Milletvekili Bulut: Kredi kartı vatandaşın geçim kartına dönüştü

MHP Milletvekili Bulut: Kredi kartı vatandaşın geçim kartına dönüştü

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, vatandaşların kredi kartı ile geçinmek durumunda bırakıldığını ileri sürdü.

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, vatandaşların kredi kartı ile geçinmek durumunda bırakıldığını ileri sürdü.
Vatandaşların kredi kartı harcamaları ile geçimini sağlar hale geldiklerini, alışverişinin  % 48,5`ini taksitli, % 51.5`ini ise taksitsiz borçlardan oluştuğunu söyleyen Bulut, konu ile ilgili olarak Başbakan`ın yazılı olarak cevaplaması üzerine yazılı soru önergesi verdi.
Kredi borçları sebebiyle cezaevine giren vatandaşların sayısının arttığına dikkat çeken Bulut, "Vatandaşlarımız kredi kartı harcamaları ile geçimini sağlar hale gelmiştir. Kredi kartı alışverişinin % 48,5`ini taksitli, % 51.5`ini ise taksitsiz borçlardan oluşmaktadır" dedi.
Son 1 yılda kredi kartı toplam harcamalarının % 29 arttığını ifade eden Bulut, taksitli kredi kartı harcamaları % 39.6, taksitsiz harcamalarda ise % 29.2 oranında artış olduğunu belirtti.
Bulut, önergesinin devamında şu ifadelere yer verdi:
"Vatandaşlarımıza kredi kartı verilirken bankalar kişinin gelirinden çok limitli kart vermekte olup vatandaşlarımız kredi kartı borçlarını ödeyemediği takdirde çok yüksek oranlarda faiz ödemek durumunda bırakılmaktadır. Yıllık kart ücretinin de tüketiciden tahsil edilmektedir. Yeni uygulama ile vatandaşlarımızdan, kullanmadığı kart karşılığı olarak ta aylık 3 TL ücret talep edilmektedir. Bankaların vatandaşlarımızdan aldıkları, hesap işletim ücreti, kart ücreti, havale ücretlerinin kaldırılması veya alt seviyesinin belirlenmesi konusunda çalışmaların yapılması gerekmektedir. Sayın Başbakan`dan şu soruların cevabını bekliyorum"
1. Vatandaşlarımızın ban kalara olan kredi kartı borçları toplam ne kadardır?
2. Bu borçlardan dolayı icraya verilmiş kaç vatandaşımız bulunmaktadır?
3. Kredi borçları sebebiyle cezaevine giren vatandaşlarımızın sayısı nedir?
4. Bankaların vatandaşlarımızdan aldıkları, hesap işletim ücreti, kart ücreti, havale ücretlerinin kaldırılması veya alt seviyesinin belirlenmesi konusunda ne tür çalışmalar yapılmaktadır?

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı