Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

MHP Milletvekili Bulut, öğretmenler kanun taslağından endişeli

MHP Milletvekili Bulut, öğretmenler kanun taslağından endişeli

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, Öğretmenler Kanun taslağı ile ne amaçlanmaktadır dedi.

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, "Öğretmenler Kanun taslağı ile ne amaçlanmaktadır" dedi.
MHP Milletvekili Bulut Milli Eğitim Bakanlığı`nın Öğretmen Kanunu Taslağı adı altında bir çalışma yaptığına dair bilgilerin bulunduğunu ve Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin başkanlığında yapıldığı ifade edilen çalışmaya göre, öğretmenlerimizin 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu dışına çıkarılacağı bilgisi edindiğini belirtti.
Bu taslağın yürürlüğe girmesi ile birlikte, göreve yeni başlayan öğretmenlerimizin bir yıl kadrosuz olarak çalıştırılacağı ve gerekirse bir yıl sonra görevlerine son verileceğinin de ifade edildiğini belirten Bulut, konuyu TBMM Başkanlığına taşıyarak bu uygulama ile öğretmenlerimizin ellerinden iş güvencesinin alınmak mı istendiğini Milli Eğitim Bakanına sordu.
Milletvekili Bulut, yazılı soru önergesinde; Milli Eğitim Bakanlığı`nın Öğretmen Kanunu Taslağı adı altında bir çalışma yaptığına dair bilgilerin bulunduğunu dile getirdi. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin başkanlığında yapıldığı ifade edilen çalışmaya da değinen MHP`li Bulut, bu uygulama ile öğretmenlerimizin 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu dışına çıkarılacağının da ifade edildiğini belirtti.
Uygulamanın yürürlüğe girmesi ile göreve yeni başlayan öğretmenlerin bir yıl kadrosuz olarak çalıştırılacağı ve gerekirse bir yıl sonra görevlerine son verileceğinin belirtildiğinin de altını çizen Bulut, bu durumun öğretmenlerin kadroya geçip geçmeyeceği konusunda siyasi ya da ideolojilerin de etkili olacağı, yandaşlığın esas alınacağı, belli kişilerin kayırılarak öğretmen yapılacağı, yandaş olmayanların da öğretmen olamayacağı anlamına da geldiğini vurguladı.
Yeni çıkarılacak olan Öğretmen Kanunun mevcut öğretmenler için ise ne gibi tuzaklar barındırdığının tam olarak bilinmediğine dikkat çeken Bulut, öğretmenlerimizin 657 Sayılı DMK dışına çıkarılması sonucunda öğretmenlerin devlet memuru olarak tanımlanmaması, buna bağlı olarak iş güvencesinin ellerinden alınması da söz konusu olabileceğini işaret etti.
İşte! Bulut`un Bakan Avcı`ya ilettiği sorular: "Öğretmen Kanunu hakkında Bakanlığın yapmış olduğu bir çalışma var mıdır? Öğretmenlerimizin ellerinden iş güvencesini de almayı düşünüyorsunuz? Öğretmenlerimizi 657 Sayılı DMK dışına çıkarmayı planlıyor musunuz? Böyle bir çalışmanız var mıdır? Şayet böyle bir çalışmanız varsa, bununla neyi amaçlamaktasınız?" 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı